Σάββατο, 11 Μαΐ
16oC Αθήνα

Το «Notebook» στην αληθινή ζωή [vid]

Το «Notebook» στην αληθινή ζωή [vid]

Μετά από 34 χρόνια κοινής πορείας, ο Michael Joyce έκανε ξανά πρόταση γάμου και παντρεύτηκε τη Linda Joyce.

Το Αλτσχάιμερ δυσκολεύει στην καθημερινότητά του τον 68χρονο Michael Joyce που παλεύει να θυμάται στιγμές στην καθημερινότητά του. Είχε ξεχάσει ότι ήταν παντρεμένος με την επί 34 χρόνια σύζυγό του και παντρεύτηκαν για δεύτερη φορά.

Η Linda ήταν απίστευτα συγκινημένη που κρατούσε το χέρι του συζύγου της ενώ της έκανε πρόταση γάμου με δάκρυα στα μάτια. Η ασθένειά του, όπως αναφέρει η Linda, δυσκολεύει τη μνήμη του. Αλλά θυμήθηκε πως της έκανε κάθε μέρα πρόταση γάμου.

Οικογένεια και φίλοι βρέθηκαν στο πλευρό τους καθώς ανανέωσουν τους όρκους τους σε μια γραφική λίμνη στη Νέα Ζηλανδία.

Η συγκινητική πρόταση γάμου αλά «Notebook»

“Ο Michael είχε ξαπλώσει πολύ νωρίς και λίγες ώρες αργότερα φαινόταν πολύ ζαλισμένος και μπερδεμένος. Υπήρχε κάτι διαφορετικό στον τρόπο που με κοίταζε. Τον κοίταξα στα μάτια και τον ρώτησα τι συμβαίνει. Μπορούσα να δω ότι προσπαθούσε να με ρωτήσει κάτι, αλλά δεν του έβγαιναν οι λέξεις.

Του κράτησα το χέρι και τον ρώτησα “τι συμβαίνει αγάπη μου; τι προσπαθείς να μου πεις;”. Με κοίταξε με δάκρυα στα μάτια και με ρώτησε “θα με παντρευτείς;”. “Είχα μείνει άφωνη για ένα λεπτό. Φυσικά του είπα “ναι αγάπη μου. Θα χαρώ πολύ να σε παντρευτώ”.

Τότε πραγματικά με αιφνιδίασε ρωτώντας με πότε. Έτσι αμέσως του είπα “τι λες για το Σαββατοκύριακο;”. Και αυτό ήταν. Το επόμενο πρωί όταν ξύπνησε και θυμόταν τα πάντα ήταν ενθουσιασμένος για τον γάμο μας.

Το θυμόταν κάθε μέρα για μια εβδομάδα. Το να το θμάται ήταν σαν ένα θαύμα γιατί βρίσκεται στα μεταγενέστερα στάδια της νόσου Αλτσχάιμερ. Την ημέρα του γάμου μας ξύπνησε και μου είπε ότι σήμερα είναι η μέρα. Ήταν τόσο χαρούμενος. Στο μυαλό του και την καρδιά του ήταν αυτό που ήθελε να κάνει. Ήθελε να παντρευτεί. Ήταν κάτι πολύ ξεχωριστό και για τους δυο μας γιατί έχουμε περάσει πολλά”.

Πηγή: Mirror

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις