Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Νότια Αφρική: 117 οι νεκροί από τα βίαια επεισόδια – 10.000 στρατιώτες στους δρόμους

Νότια Αφρική: 117 οι νεκροί από τα βίαια επεισόδια – 10.000 στρατιώτες στους δρόμους
ΦΩΤΟ REUTERS

Τα βίαια επεισόδια που συγκλονίζουν τη Νότια Αφρική εδώ και σχεδόν μια εβδομάδα έχουν προκαλέσει τον θάνατο 117 ανθρώπων, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση, αναθεωρώντας προς τα πάνω προηγούμενο απολογισμό με 72 νεκρούς.

Πολλοί έχουν τραυματιστεί επίσης στις ταραχές που ξέσπασαν σε διάφορα μέρη της χώρας την περασμένη εβδομάδα.

Η περιοχή γύρω από το Γιοχάνεσμπουργκ είναι “σε μεγάλο βαθμό ήρεμη”, δήλωσε η υπουργός Χουμπούντζο Ντσαβχενί, διευκρινίζοντας ότι ο απολογισμός των νεκρών εκεί ανέρχεται σε 26, οι οποίοι πρέπει να προστεθούν στους 91 νεκρούς που καταγράφηκαν στην ανατολική επαρχία ΚουαΖούλου-Νατάλ απ΄όπου άρχισαν τα βίαια επεισόδια.

Click4More: Νότια Αφρική: 72 νεκροί από τα επεισόδια μετά τη σύλληψη του πρώην προέδρου Ζούμα

Η υπουργός δήλωσε επίσης ότι 10.000 Νοτιοαφρικανοί στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί στους δρόμους από σήμερα το πρωί για να θέσουν τέλος στις λεηλασίες ημερών και στη βία.

“Μέχρι σήμερα το πρωί 10.000 στρατιώτες είχαν ήδη αναπτυχθεί στο έδαφος, αυτό σημαίνει μια αύξηση κατά 5.000 στρατιώτες από χθες το πρωί”, πρόσθεσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Περισσότεροι από 2.200 είναι οι συλληφθέντες. Μεταξύ αυτών, δήλωσε η υπουργός, είναι ένας άνδρας που ισχυρίστηκε ότι είναι ο υποκινητής πίσω από το κύμα λεηλασιών.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις