weather-icon °C AΘΗΝΑ

Νότια – Βόρεια Κορέα: Απίστευτες ιστορίες για τις Πρώτες Κυρίες! Συγκινητικά love story και άγνωστες πτυχές

Νότια – Βόρεια Κορέα: Απίστευτες ιστορίες για τις Πρώτες Κυρίες! Συγκινητικά love story και άγνωστες πτυχές

Εκ πρώτης όψεως οι Πρώτες Κυρίες των δύο κορεατικών κρατών δεν έχουν τίποτε κοινό. Η μία πλησιάζει την ηλικία των 30 ετών και ζει στον απομονωμένο Βορρά. Η άλλη είναι 62 ετών και κατοικεί στον καπιταλιστικό Νότο. Γνωρίστε τις Πρώτες Κυρίες σε Νότια και Βόρεια Κορέα.

Click4more: Με ένα βήμα έγραψε ιστορία ο Κιμ Γιονγκ Ουν – «Πάτησε» στη Νότια Κορέα μετά από 65 χρόνια!

Η Ρι Σολ Γιου και η Κιμ Γιουνγκ-σοκ, συμμετείχαν στο επίσημο γεύμα που πραγματοποιήθηκε μετά το τέλος της σημερινής συνόδου κορυφής των δύο κορεατικών κρατών. Μιας ημέρας σημερινής για τα δύο κράτη, τα οποία συμφώνησαν να συνεχίσουν ειρηνικά και… χωρίς πυρηνικά.

Μαζί με τους συζύγους τους, παρακολούθησαν μάλιστα μια συναυλία, με τις εικόνες να δημοσιεύονται ήδη στα διεθνή πρακτορεία.

Φωτογραφία: Reuters
Φωτογραφία: Reuters
Φωτογραφία: Reuters
Φωτογραφία: Reuters
Φωτογραφία: Reuters
Φωτογραφία: Reuters
Φωτογραφία: Reuters

Και οι δύο Πρώτες Κυρίες ήταν επαγγελματίες τραγουδίστριες προτού παντρευτούν. Η Ρι Σολ Γιου συνοδεύει συχνά τον σύζυγό της Κιμ Γιονγκ Ουν σε επίσημες εκδηλώσεις. Όπως σε μια σύνοδο κορυφής στο Πεκίνο τον περασμένο μήνα με τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ. Του οποίου το έτερον ήμισυ, η Πενγκ Λιγιουάν, είναι επίσης τραγουδίστρια.

Γενικά παρατηρείται μια… έφεση των ηγετών Κίνας, Βόρειας και Νότιας Κορέας στις τραγουδίστριες!

Βόρεια Κορέα: Το έτερον ήμισυ του Κιμ Γιονγκ Ουν

Η στιλάτη Ρι διανύει την τρίτη δεκαετία της ζωής της και έχει τρία παιδιά με τον Κιμ Γιονγκ Ουν. Ήταν ήδη μια δημόσια προσωπικότητα πριν από τον γάμο της, ως τραγουδίστρια του συγκροτήματος Unhasu.

Δίπλα στον Κιμ Γιονγκ Ουν σε εκδηλώσεις στην Βόρεια Κορέα / Φωτογραφία αρχείου: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Δίπλα στον Κιμ Γιονγκ Ουν σε εκδηλώσεις στην Βόρεια Κορέα / Φωτογραφία αρχείου: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πρόκειται για ένα συγκρότημα με κύρος τα μέλη του οποίου επιλέγονται με τα εξής κριτήρια: Το ταλέντο, το παρουσιαστικό και την πίστη στο καθεστώς.

Φωτογραφία αρχείου: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

Φωτογραφία αρχείου: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Το ζευγάρι παντρεύτηκε το 2009 αλλά η Ρι εμφανίστηκε επισήμως ως σύζυγος του Κιμ μόλις το 2012. Δηλαδή μετά την άνοδο στην εξουσία του νεαρού άπειρου ηγέτη, έπειτα από τον θάνατο του πατέρα του έναν χρόνο νωρίτερα.

Απέκτησε γρήγορα τη φήμη μιας γυναίκας με επιρροή, κυρίως όταν εμφανιζόταν στο πλευρό του συζύγου της στις «επισκέψεις προσανατολισμού» στη χώρα και στις συναντήσεις με ξένους ηγέτες. Η αγάπη της για τη μόδα είναι γνωστή, όπως και ότι ντύνεται από οίκους πολυτελείας. Κατά το παρελθόν εθέαθη να κρατά τσάντα που όλα έδειχναν ότι ήταν του οίκου Κριστιάν Ντιόρ.

Η δημόσια παρουσία της ανατρέπει τις συνήθειες που επικρατούσαν στη χώρα επί προεδρίας του πατέρα και του παππού του νυν βορειοκορεάτη ηγέτη. Σπάνια εμφανίζονταν οι σύζυγοί τους, οι βιογραφίες των οποίων ήταν εν πολλοίς εμπιστευτικές.

Πριν από μερικές ημέρες η Ρι Σολ Γιου χαρακτηρίστηκε από τα επίσημα μέσα ενημέρωσης «σεβαστή Πρώτη Κυρία» της Βόρειας Κορέας. Ήταν η πρώτη φορά που χρησιμοποιήθηκε αυτός ο χαρακτηρισμός σε μια βαθιά πατριαρχική χώρα εδώ και περισσότερο από 40 χρόνια.

Φωτογραφία αρχείου: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Παράλληλα, η Ρι Σολ Γιου έκανε την πρώτη σόλο δημόσια εμφάνισή της, με τους αναλυτές να εκτιμούν πως αυτό εντάσσεται στις προσπάθειες να δοθεί μια εικόνα της Βόρειας Κορέας ως ενός «κανονικού κράτους» ενόψει της διακορεατικής συνόδου κορυφής και της αναμενόμενης πρόσωπο με πρόσωπο συνάντησης με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Η Πρώτη Κυρία της Νότιας Κορέας

Η ομόλογός της, της Νότιας Κορέας Κιμ Γουνγκ-σοκ ήταν επίσης τραγουδίστρια. Στο κορεατικό αλφάβητο το όνομά της γράφεται όπως ακριβώς και εκείνο της γιαγιάς του Κιμ Γιονγκ Ουν.

Φωτογραφία αρχείου: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφία αρχείου: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Η Πρώτη Κυρία της Νότιας Κορέας υπήρξε μέλος της δημοτικής χορωδίας της Σεούλ προτού λίγο μετά τον γάμο της ασχοληθεί με τα οικιακά και αποκτήσει δύο παιδιά.

Ενώ ο Μουν ανερχόταν στην κλίμακα της πολιτικής ιεραρχίας, εκείνη κέρδιζε την εκτίμηση της κοινής γνώμης. Κι αυτό χάρη στην ανοιχτόκαρδη και εξωστρεφή προσωπικότητά της. Ο σύζυγός της περιγράφεται συχνά ως υπερβολικά άχρωμος και διακριτικός.

Και τι δεν… κάνει! Ακόμη και Τάε Κβο Ντο!

Φωτογραφία αρχείου: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Η Κιμ Γουνγκ-σοκ κατέδειξε το φωνητικό ταλέντο της κατά τη διάρκεια δημόσιων εκδηλώσεων. Πέρυσι, στην επίσκεψη της στις Φιλιππίνες, ερμήνευσε τον «χορό του ιππότη», ένα δημοφιλές τραγούδι του σταρ της K-pop, Psy, που περιλαμβάνεται στο πολύ πετυχημένο άλμπουμ του «Gangman Style». Μια συμπεριφορά πολύ διαφορετική από εκείνη της πλειονότητας των Πρώτων Κυρίων που παραμένουν σιωπηλές και στη σκιά των συζύγων τους.

Φωτογραφία από: hani.co.kr
Φωτογραφία από: hani.co.kr

Το… νοτιοκορεατικό love story

Το ζευγάρι γνωρίστηκε στο Πανεπιστήμιο της Σεούλ όπου εκείνη σπούδαζε κλασικό τραγούδι και ο Μουν νομικά. Παράλληλα εκείνη την εποχή αγωνιζόταν κατά της στρατιωτικής δικτατορίας.

Στα… νιάτα τους / Φωτογραφία αρχείου: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ο Νοτιοκορεάτης πρόεδρος λέει πως ερωτεύθηκαν όταν εκείνη τον φρόντισε όταν έχασε τις αισθήσεις του από τη ρίψη δακρυγόνου. Του συμπαραστάθηκε επίσης όταν φυλακίστηκε για την αγωνιστική του δράση.

Από την ημέρα του γάμου τους / Φωτογραφία αρχείου: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Γεγονός εξαιρετικά σπάνιο στη Νότια Κορέα, είναι ότι εκείνη «ζήτησε το χέρι του». Αψήφησε μάλιστα τους γονείς της που δεν έβλεπαν με καλό μάτι τον Μουν, γιο προσφύγων από τη Βόρεια Κορέα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες: Reuters / ΑΠΕ – ΜΠΕ

#TAGS MM