Σάββατο, 27 Απρ.
21oC Αθήνα

Νότιγχαμ: Η βρετανική αστυνομία δεν αναζητά άλλον ύποπτο για τις επιθέσεις με τρεις νεκρούς

Νότιγχαμ: Η βρετανική αστυνομία δεν αναζητά άλλον ύποπτο για τις επιθέσεις με τρεις νεκρούς
Φωτογραφία Reuters

Η βρετανική αστυνομία δεν αναζητά κανέναν άλλον ύποπτο για τις επιθέσεις που σημειώθηκαν τα ξημερώματα στο Νότιγχαμ και για τις οποίες έχει συλληφθεί ένας άνδρας 31 ετών, αφού τρεις άνθρωποι βρέθηκαν νεκροί και άλλοι τρεις τραυματισμένοι σε δρόμους της πόλης αυτής.

«Εξετάζουμε κάθε ενδεχόμενο καθώς ερευνούμε τις συνθήκες γύρω από αυτά τα συμβάντα και συνεργαζόμαστε με την Αντιτρομοκρατική Αστυνομία για να καθορίσουμε τα γεγονότα, όπως γίνεται συνήθως σε τέτοιου είδους περιπτώσεις», ανακοίνωσε η αστυνομία.

Το κέντρο του Νότιγχαμ παραμένει αποκλεισμένο σε αυτήν την πόλη των 320.000 κατοίκων που απέχει περίπου 200 χιλιόμετρα βορείως του Λονδίνου.

Σύμφωνα με την αστυνομία του Νότιγχαμσιρ, ένας άνδρας ηλικίας 31 ετών «συνελήφθη ως ύποπτος για φόνο αφού εντοπίστηκαν νεκροί τρεις άνθρωποι στην πόλη» ενώ άλλοι τρεις τραυματίες νοσηλεύονται αφού «ένα φορτηγάκι προσπάθησε να τους παρασύρει».

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ χαρακτήρισε «σοκαριστικά» τα γεγονότα αυτά, αναφέροντας μέσω του Twitter ότι «ενημερώνεται για τις εξελίξεις» της έρευνας, ενώ εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων.

Η αστυνομία κλήθηκε αρχικά γύρω στις 4 το πρωί (τοπική ώρα, 06.00 ώρα Ελλάδας) σε έναν δρόμο στο κέντρο της πόλης όπου βρέθηκαν νεκροί δύο άνθρωποι. Άλλη κλήση, λίγο αργότερα, έκανε λόγο για «ένα φορτηγάκι που επιχείρησε να παρασύρει τρεις ανθρώπους» σε άλλο σημείο. Και στη συνέχεια, ένας άνδρας βρέθηκε νεκρός σε άλλον δρόμο του Νότιγχαμ.

«Πρόκειται για ένα τραγικό και φρικτό συμβάν» είπε η εκπρόσωπος της αστυνομίας Κέιτ Μέινελ. «Πιστεύουμε ότι αυτά τα τρία περιστατικά συνδέονται μεταξύ τους και θέσαμε υπό κράτηση έναν άνδρα», πρόσθεσε.

Μέχρι στιγμής η αστυνομία δεν έχει αναφέρει την πιθανότητα τρομοκρατικής ενέργειας.

Η Λιν Χάγκιτ, μια περαστική που πήγαινε με τα πόδια στη δουλειά της, υποστήριξε ότι είδε ένα φορτηγάκι να παρασέρνει δύο ανθρώπους γύρω στις 5.30 το πρωί, κοντά στο Βασιλικό Θέατρο. Ο οδηγός «κοίταξε στον καθρέφτη, είδε την αστυνομία από πίσω του και επιτάχυνε. Υπήρχαν δύο άνθρωποι και έπεσε κατευθείαν επάνω τους», δήλωσε στο BBC.

Σε απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου από το κέντρο εντοπίστηκε ένα λευκό φορτηγάκι Vauxhall με σπασμένο παρμπρίζ και ερευνήθηκε από την αστυνομία. Στο έδαφος, κάτω από την ορθάνοιχτη πόρτα του συνοδηγού, υπήρχε ένα μαύρο σακίδιο πλάτης, όπως παρατήρησε ένας φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου.

Πολλοί μάρτυρες είπαν ότι είδαν αστυνομικούς να βγάζουν από το όχημα έναν άνδρα.

«Άκουσα ένα περιπολικό να περνάει, πήγαινε πραγματικά πολύ γρήγορα, ακολούθησε ένα δεύτερο και μετά κι άλλο ένα. Κατάλαβα ότι κάτι σοβαρό (…) συνέβη κάπου στην πόλη», είπε ένας κάτοικος, ο Γκλεν Γκρίτον, μιλώντας στο βρετανικό πρακτορείο PA.

Ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας, ο Νιλ Χάμφρις, ζήτησε από τους πολίτες να αποφεύγουν το κέντρο της πόλης επειδή οι δρόμοι «πρέπει να μείνουν κλειστοί για κάποιο διάστημα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Φωτογραφίες: REUTERS

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις