Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Νότιο Σουδάν: Πρώτα κρούσματα χολέρας από το 2017 με 1 νεκρό παιδί

Νότιο Σουδάν: Πρώτα κρούσματα χολέρας από το 2017 με 1 νεκρό παιδί
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Η χολέρα έκανε την επανεμφάνισή της στο Νότιο Σουδάν για πρώτη φορά από το 2017, σε μια αναζωπύρωση με 30 κρούσματα και 1 νεκρό παιδί, όπως ανακοίνωσε χθες Σάββατο (7.5.2022) το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Το υπουργείο Υγείας του Νότιου Σουδάν «ενημερώνει το κοινό ότι μια αναζωπύρωση της χολέρας κηρύχθηκε στην κομητεία Ρούμπκονα, στην πολιτεία Ουνιτέ», στο βόρειο τμήμα της χώρας.

«Έως σήμερα, ένα σύνολο 31 κρουσμάτων, μεταξύ αυτών ενός νεκρού, καταγράφηκε στην περιοχή Ρούμπκονα και στον καταυλισμό εκτοπισμένων του Μπέντιου», αναφέρεται στο δελτίο τύπου, όπου προστίθεται πως όλοι οι ασθενείς έλαβαν φροντίδα και έχουν πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο.

«Το υπουργείο Υγείας και οι εταίροι του συνεχίζουν τις έρευνες (…) για να εντοπίσουν επιπλέον κρούσματα χολέρας».

Σύμφωνα με τα στοιχεία της κυβέρνησης και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, το πρώτο κρούσμα καταγράφηκε την 20η Μαρτίου σε ένα κοριτσάκι δύο ετών, ενώ επιβεβαιώθηκε επίσημα από τις αρχές τη 14η Απριλίου. Ένα παιδί ηλικίας 7 ετών, που είχε διαγνωστεί θετικό, πέθανε στις 25 Μαρτίου.

Το Νότιο Σουδάν δεν είχε καταγράψει κρούσματα χολέρας από τον Δεκέμβριο του 2017 και τα τελευταία κρούσματα είχαν καταγραφεί από μια επιδημία, η οποία είχε κηρυχθεί τον Ιούνιο του 2016, με 436 νεκρούς (έναντι περισσότερων από 20.000 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων).

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις