Πέμπτη, 25 Απρ.
23oC Αθήνα

Ντ. Τραμπ: “Fake news οι μελό ιστορίες για τα παιδιά των μεταναστών”

Ντ. Τραμπ:  “Fake news οι μελό ιστορίες για τα παιδιά των μεταναστών”
φωτογραφία Reuters

Να αποκρούσει τα βέλη της κριτικής και να αποτινάξει από πάνω του την ευθύνη επιχειρεί σήμερα ο Ντόναλντ Τραμπ για τα όσα διαδραματίζονται στα σύνορα ΗΠΑ – Μεξικού με τον διαχωρισμό των παιδιών από τους μετανάστες γονείς τους.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος κατηγόρησε σήμερα τους Δημοκρατικούς ότι διασπείρουν “πλαστές ιστορίες θλίψης και οδύνης” για τα παιδιά που έχουν χωριστεί από τους μετανάστες γονείς τους, οι οποίοι συνελήφθησαν στα σύνορα με το Μεξικό.

“Τα νότια σύνορά μας πρέπει να παραμείνουν ισχυρά”, έγραψε στο Twitter ο Ντ. Τραμπ.

“Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να κατακλυστεί η χώρα μας από παράνομους μετανάστες, την ώρα που οι Δημοκρατικοί αφηγούνται ψεύτικες ιστορίες θλίψης και οδύνης ελπίζοντας ότι αυτό θα τους βοηθήσει στις εκλογές”, πρόσθεσε.

Τα δύο πρόσωπα του Ντ. Τραμπ

Ο αρχηγός του Λευκού Οίκου έχει πολλαπλασιάσει τα αντιφατικά μηνύματά του στο θέμα αυτό, για το οποίο εξακολουθεί να επικρατεί σύγχυση.

“Δεν θέλουμε να βλέπουμε οικογένειες να χωρίζονται”, είπε πριν από δύο ημέρες, όταν υπέγραψε το διάταγμα που έβαζε τέλος στο συστηματικό χωρισμό των παιδιών από τους γονείς τους. Την πολιτική αυτή ξεκίνησε ο ίδιος τον περασμένο Μάιο για να αποθαρρύνει τους μετανάστες.

Περισσότερα από 2.300 μικρά παιδιά και έφηβοι -οι περισσότεροι από χώρες της κεντρικής Αμερικής- έχουν χωριστεί από τις οικογένειές τους και έχουν οδηγηθεί σε κέντρα φιλοξενίας μετά τη σύλληψη των γονιών τους.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις