Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Ντάλας: 10 χρόνια φυλάκιση στην αστυνομικό που σκότωσε τον μαύρο γείτονά της

Ντάλας: 10 χρόνια φυλάκιση στην αστυνομικό που σκότωσε τον μαύρο γείτονά της

Ποινή κάθειρξης 10 ετών επιβλήθηκε χθες στη λευκή πρώην αστυνομικό του Ντάλας, η οποία πυροβόλησε και σκότωσε τον Σεπτέμβριο του 2018 έναν μαύρο γείτονά της μέσα στο διαμέρισμά του στο Τέξας, στο οποίο μπήκε όταν βρήκε την πόρτα μισάνοιχτη, νομίζοντας κατά λάθος πως… ήταν το δικό της σπίτι και ότι ήταν αντιμέτωπη με ληστή!

Η Άμπερ Γκάιγκερ, 31 ετών, η οποία διέπραξε τη δολοφονία αφού μπήκε σε αυτό που ήταν βέβαιη πως ήταν το σπίτι της έπειτα από 13,5 ώρες δουλειάς, αντιμετώπιζε ποινή από πέντε χρόνια φυλάκιση έως 99 χρόνια κάθειρξη.

Η Γκάιγκερ κρίθηκε ένοχη την Τρίτη για τον φόνο του Μπόθαμ Τζιν, ενός 26χρονου μαύρου λογιστή.

Αντιδράσεις για την ποινή

«Το σώμα ενόρκων καταδίκασε την Άμπερ Γκάιγκερ σε 10 χρόνια [κάθειρξη]. Αυτή η ποινής ασφαλώς είναι ανεπαρκής. Το δικαστικό σύστημα στο σύνολό του είναι ανεπαρκές και η δουλειά πρέπει να συνεχιστεί», ήταν η αντίδραση μέσω Twitter του Λι Μέριτ, του δικηγόρου της οικογένειας του θύματος.

Κατά τη διάρκεια της δίκης, η Γκάιγκερ έκανε λόγο περί «τραγικού λάθους» κρίσης. Παραδέχθηκε ότι πυροβόλησε δύο φορές, με σκοπό «να σκοτώσει» τον νεαρό, που ήταν καθισμένος στον καναπέ του και έτρωγε αμέριμνος παγωτό.

Για τον εισαγγελέα, η πρώην αστυνομικός θα έπρεπε να έχει αντιληφθεί πως βρισκόταν σε λάθος όροφο, καθώς υπήρχαν πολλές ενδείξεις που θα έπρεπε να της έχουν επιτρέψει να καταλάβει το λάθος της. Ο ίδιος είχε ζητήσει η Γκάιγκερ να καταδικαστεί σε 28 χρόνια κάθειρξη, την ηλικία στην οποία θα έφθανε ο Τζιν αν ζούσε στη δίκη, που ξεκίνησε στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Μετά την απαγγελία της ποινής της, ο αδελφός του θύματος, ο Μπραντ, διαβεβαίωσε την Γκάιγκερ ότι «τη συγχωρεί» και την αγκάλιασε.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις