Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Νταβούτογλου κατά Ερντογάν: Θα αντιμετωπίσετε τα F-35 της Ελλάδας με το τραγούδι «θα έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ;»

Νταβούτογλου κατά Ερντογάν: Θα αντιμετωπίσετε τα F-35 της Ελλάδας με το τραγούδι «θα έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ;»

Τουλάχιστον ειρωνικός ήταν ο Αχμέτ Νταβούτογλου σχετικά με τις απειλές του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προς την Ελλάδα, ο οποίος είχε πει πως η Τουρκία μπορεί να έρθει «ξαφνικά ένα βράδυ».

Ωστόσο, ο πρώην πρωθυπουργός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο άνδρας που χάραξαν μαζί την εξωτερική πολιτικής της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου σημείωσε πως με τα νέα μαχητικά F-35 ένα βράδυ ξαφνικά μπορεί να έρθει η Ελλάδα.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη Μανώλης Κωστίδης, ο Αχμέτ Νταβούτογλου, διερωτήθηκε αν ο Τούρκος πρόεδρος σκοπεύει να αντιμετωπίσει με το τραγούδι «θα έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ» την αλλαγή της ισορροπίας στους αιθέρες με την απόκτηση μαχητικών F-35 από την Ελλάδα.

«Αλλάζει σοβαρά η ισορροπία στους αιθέρες μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας. Η Ελλάδα θα πάρει τα F-35 και θα ενισχύσει περισσότερο την αεροπορία της, ενώ εμείς δεν θα έχουμε F-35. Το F-35 αυτή τη στιγμή διαθέτει την πιο εξελιγμένη τεχνολογία της αεροπορίας σε όλο τον κόσμο, θα το αντιμετωπίσετε με το τραγούδι “θα έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ;”», είπε χαρακτηριστικά ο Νταβούτογλου.

Ανάλογη ήταν και η αναφορά του Σελτσούκ Τεπελί, παρουσιαστή του κεντρικού δελτίου ειδήσεων στο τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο Fox.

 

«Αυτή η ιστορία με το “ξαφνικά ένα βράδυ” στην οποία αναφέρθηκε ο Νταβούτογλου με τα F-35. Υπάρχει ένα τέτοιο πρόβλημα! Επειδή συνέχεια λέμε “ξαφνικά ένα βράδυ”, μόνο που αυτά τα αεροσκάφη θα μπορούν να απογειωθούν από την Αθήνα, να έρθουν σε οποιοδήποτε σημείο της Τουρκίας, να επιστρέψουν κι εμείς δεν θα το αντιληφθούμε. Τα ραντάρ δεν το εντοπίζουν ενώ τα F-16 δεν είναι έτσι. Άρα, το “ξαφνικά ένα βράδυ” σε εμάς είναι τραγούδι, όμως οι άλλοι θα το κάνουν πραγματικότητα», είπε ο Τεπελί.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις