Τετάρτη, 29 Μαΐ
25oC Αθήνα

Ντέιβιντ Κόπερφιλντ: Κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση από τουλάχιστον 16 γυναίκες ο γνωστός μάγος

Ντέιβιντ Κόπερφιλντ: Κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση από τουλάχιστον 16 γυναίκες ο γνωστός μάγος
ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σάλο έχουν προκαλέσει οι καταγγελίες από τουλάχιστον 16 γυναίκες που υποστηρίζουν ότι έπεσαν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης από τον διάσημο μάγο, Ντέιβιντ Κόπερφιλντ.

Σύμφωνα με έρευνα του Guardian, οι κατηγορίες εναντίον του Ντέιβιντ Κόπερφιλντ για σεξουαλική κακοποίηση έχουν κοινά χαρακτηριστικά. Ο ίδιος υποσχόταν να βοηθήσει τις γυναίκες με την καριέρα τους στο μόντελινγκ ή το θέαμα και επιχείρησε να κρατήσει μαζί τους επαφή, όπως και με τους γονείς τους. περιλαμβάνουν ισχυρισμούς ότι νάρκωσε τρεις γυναίκες πριν προχωρήσει σε σεξουαλικές πράξεις μαζί τους, στις οποίες δεν σκόπευαν να συναινέσουν, όπως ανέφεραν οι ίδιες.

Άλλες γυναίκες υποστήριξαν ότι ο γνωστός μάγος ερχόταν σε σωματική επαφή τους κατά τη διάρκεια εμφανίσεων και πως τις ανάγκαζε να τον ακουμπάνε σε διάφορα μέρη, παρά τη θέλησή τους

Οι καταγγελίες εκτείνονται σε τέσσερις δεκαετίες – από τα τέλη της δεκαετίας του 1980 έως το 2014. Περισσότερες από τις μισές γυναίκες που κατήγγειλαν τον μάγο, λένε ότι ήταν κάτω των 18 ετών την εποχή των περιστατικών, ενώ κάποιες αναφέρουν πως ήταν 15 ετών.

Μία από τις 16 γυναίκες, η Μπρίτνεϊ Λιούις, είχε μιλήσει δημόσια και το 2018 για το πώς την είχε ναρκώσει και της είχε επιτεθεί σεξουαλικά το 1988 όταν η ίδια ήταν 17χρονο μοντέλο. Άλλη μία από τις γυναίκες που μίλησαν στον Guardian είπε ότι, έπειτα από ένα ποτό που ήπιαν το 1993, νάρκωσε την ίδια και μια φίλη της και έκανε σεξ μαζί τους χωρίς να έχουν συναινέσει.

Ερωτηθείς για όλους τους ισχυρισμούς, οι δικηγόροι του Ντέιβιντ Κόπερφιλντ αρνήθηκαν όλους τους ισχυρισμούς για ανάρμοστη συμπεριφορά και άσεμνες πράξεις. Οι υπερασπιστές του Κόπερφιλντ είπαν ότι: «Ποτέ μα ποτέ δεν ενήργησε ανάρμοστα με κανέναν, πόσο μάλλον με κάποιον ανήλικο».

Μία καταγγέλλουσα με το ψευδώνυμο Κάρλα, είπε στην Guardian ότι γνώρισε τον μάγο όταν ήταν 15 ετών, σε σόου του το 1991. Άρχισε να της τηλεφωνεί αργά τη νύχτα, να της στέλνει δώρα και εισιτήρια για τα σόου του, με την ίδια να λέει ότι ήταν θύμα grooming από τον ίδιο. Μόλις έκλεισε τα 18 έκαναν συναινετικό σεξ – ήταν πρώτη φορά για την Κάρλα. Οι δικηγόροι δεν αμφισβητούν τη σχέση, λένε μάλιστα ότι κράτησε τέσσερα χρόνια χωρίς τίποτα το απρεπές ή υποψίες grooming.

Οι δικηγόροι του ίδιου είπαν πως ο David Copperfield ήταν ένας σημαντικός υποστηρικτής των δικαιωμάτων των γυναικών ακόμη και πριν από την άνοδο του κινήματος #MeToo, του παγκόσμιου απολογισμού που ενθάρρυνε τις γυναίκες να μιλήσουν για ισχυρισμούς σεξουαλικής βίας και παρενόχλησης στον εργασιακό χώρο και την καθημερινή ζωή.

Το όνομα του πασίγνωστου μάγου σχετίστηκε με την υπόθεση του εκατομμυριούχου παιδόφιλου Τζέφρι Έπσταϊν, που αυτοκτόνησε στην φυλακή το 2019. Μία από τις γυναίκες-θύματα του Έπσταϊν κατέθεσε ενόρκως ότι ο Κόπερφιλντ τη ρώτησε «αν γνώριζε ότι κοπέλες πληρώνονται για να βρουν άλλες κοπέλες για τον Έπσταϊν». Ο Κόπερφιλντ δεν κατηγορείται για κάποιο αδίκημα σχετικό με αυτή την υπόθεση.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις