Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Ντίσελντορφ: 36χρονος με ψυχικά προβλήματα ο δράστης – 13χρονο κορίτσι ανάμεσα στους τραυματίες [pics, vids]

Ντίσελντορφ: 36χρονος με ψυχικά προβλήματα ο δράστης – 13χρονο κορίτσι ανάμεσα στους τραυματίες [pics, vids]

Ένας άνδρας 36 ετών, με ψυχολογικά προβλήματα, με καταγωγή από χώρα της πρώην Γιουγκοσλαβίας που μένει στο Βούπερταλ είναι, σύμφωνα με τη γερμανική αστυνομία, ο δράστης της αιματηρής επίθεσης με τσεκούρι, το βράδυ της Πέμπτης (09.03.2017) στον σιδηροδρομικό σταθμό του Ντίσελντορφ.

Ο 36χρονος άνδρας, οπλισμένος με ένα τσεκούρι και σε κατάσταση αμόκ άρχισε να επιτίθεται σε ανυποψίαστους πολίτες περίπου στις 20:15 (τοπική ώρα) το βράδυ της Πέμπτης. Ανάμεσα στους επτά που τραυμάτισε είναι ένα 13χρονο κορίτσι και δυο αστυνομικοί, σύμφωνα με την εφημερίδα Bild. Οι τρεις από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

“Προφανώς ο ύποπτος έχει ψυχικά προβλήματα”, ανέφερε η αστυνομία του Ντίσαλντορφ σε ανακοίνωση που ανέβασε στο λογαριασμό της στο Facebook, προσθέτοντας ότι ο ύποπτος είναι “ένας 36χρονος άνδρας από την πρώην Γιουγκοσλαβία που κατοικεί στο Βούπερταλ”, πόλη ανατολικά του Ντίσελντορφ. Ο 36χρονος δεν είχε συνεργούς και έδρασε μόνος του.

Στο σταθμό επικράτησε χάος και πανικός, με τρομαγμένους πολίτες να τρέχουν να σωθούν. Ισχυρή δύναμη της αστυνομίας έφτασε στο σημείο, ελικόπτερα σηκώθηκαν πάνω από την περιοχή και τα δρομολόγια των τρένων σταμάτησαν για αρκετή ώρα. «Είδα τον δράστη. Στο πάτωμα υπήρχαν παντού αίματα» είπε ένας αυτόπτης μάρτυρας στη Bild, ενώ ένας άλλος είπε πως ένα από τα θύματα δέχτηκε χτύπημα στο λαιμό.

Ο δράστης επιχείρησε να διαφύγει από το σημείο της επίθεσης και κινήθηκε πως τις ράγες αλλά έπεσε από γέφυρα για να διαφύγει τη σύλληψη, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο με σοβαρά κατάγματα. Νοσηλεύεται φρουρούμενος.

Η αστυνομία, σύμφωνα με τη Bild, αρχικά συνέλαβε ακόμη δυο άτομα ως ύποπτα αλλά στη συνέχεια αποδείχθηκε πως δεν είχαν σχέση με την επίθεση. Δεν υπάρχουν, μέχρι στιγμής, ενδείξεις πως πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση και η αστυνομία την περιγράφει ως ένα μεμονωμένο περιστατικό βίας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Bild
Φωτογραφίες: EPA

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε