Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Ντμίτρι Μεντβέντεφ: Αν το Ισραήλ παραδώσει όπλα στην Ουκρανία θα καταστραφούν οι σχέσεις μας

Ντμίτρι Μεντβέντεφ: Αν το Ισραήλ παραδώσει όπλα στην Ουκρανία θα καταστραφούν οι σχέσεις μας
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Να μην παραδώσει όπλα στην Ουκρανία, προειδοποίησε σήμερα (17.10.2022) το Ισραήλ ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας και νυν αντιπρόεδρος του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, καθώς κάτι τέτοιο «θα κατέστρεφε» τη σχέση της Ιερουσαλήμ με τη Μόσχα.

«Το Ισραήλ μοιάζει έτοιμο να παραδώσει όπλα στο καθεστώς του Κιέβου. Είναι ένα πολύ απερίσκεπτο μέτρο. Θα καταστρέψει όλες τις διακρατικές σχέσεις μεταξύ των χωρών μας», έγραψε στο Telegram ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Παράλληλα, αναφέρθηκε ξανά στην Ουκρανία, κάνοντας λόγο για «ναζισμό» ως έναν από τους λόγους που προέβαλε η Μόσχα προκειμένου να δικαιολογήσει την επίθεσή της εναντίον της γειτονικής της χώρας.

Από τη μεριά του Ισραήλ, εκπρόσωπος του πρωθυπουργού της χώρας, Γιαΐρ Λαπίντ, απάντησε σε ερώτηση του AFP πως το γραφείο του δεν θα σχολιάσει τις δηλώσεις του Μεντβέντεφ.

Υπενθυμίζεται ότι η Ουκρανία έχει καλέσει στο παρελθόν το Ισραήλ να την υποστηρίξει απέναντι στη Ρωσία και παράλληλα οι ισραηλινές και οι ρωσικές αρχές διατηρούν στενές σχέσεις.

Για αυτό και οι ισραηλινές αρχές έχουν μέχρι τώρα περιορίσει τη συνεργασία τους με την Ουκρανία στην ανθρωπιστική βοήθεια και στις παραδόσεις μη-φονικού υλικού προκειμένου να διαφυλάξουν τη σχέση τους με τη Μόσχα.

Το Ισραήλ έχει γίνει επίσης καταφύγιο για τους αντιπάλους του Κρεμλίνου, ακόμη και ρωσικές διασημότητες έχουν εγκατασταθεί εκεί μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις