Κόσμος

Ντομινίκ Πελικό: Μετανιώνω για ό,τι έκανα, συγχωρέστε με – Κρατάτε τη ζωή μου στα χέρια σας

«Θα ήθελα να ξεκινήσω χαιρετίζοντας το θάρρος της πρώην συζύγου μου» είπε στο δικαστήριο ο βασικός ενορχηστρωτής των βιασμών της Ζιζέλ Πελικό

Ο Ντομινίκ Πελικό που επί 10 χρόνια βίαζε τη σύζυγό του Ζιζέλ Πελικό και καλούσε και άγνωστους άνδρες να κάνουν το ίδιο ενώ βιντεοσκοπούσε τις πράξεις τους, παίρνει σήμερα (Δευτέρα 16.12.2024) και για τελευταία φορά τον λόγο στη δίκη που έχει σοκάρει τη Γαλλία και τον πλανήτη, πριν την απόφαση που αναμένεται την Πέμπτη.

Ο Ντομινίκ Πελικό, που κατηγορείται για τους βιασμούς της Ζιζέλ Πελικό στο σπίτι τους τη Γαλλία, ενώ εκείνη ήταν αναίσθητη από τα χάπια που της έριχνε στο ποτό και στο φαγητό της, αρχικά ζήτησε συγχώρεση από την οικογένειά του, τρεις μέρες πριν την ετυμηγορία στη δίκη του αιώνα, όπως έχει χαρακτηριστεί από τον γαλλικό Τύπο. 

«Θα ήθελα να ξεκινήσω αναγνωρίζοντας το θάρρος της πρώην συζύγου μου. Που μπόρεσε να ανεχτεί τα υπονοούμενα περί συνενοχής», ξεκίνησε να λέει ο κατηγορούμενος.

«Ζήτησε συγχώρεση» από την οικογένειά του, την πρώην σύζυγό του, τα τρία παιδιά του και τα επτά εγγόνια του. «Μετανιώνω για ό,τι έκανα, κάνοντάς την να υποφέρει επί 4 χρόνια, ζητώ τη συγχώρεσή τους».

Ο Ντομινίκ Πελικό πιστεύει ότι δεν θα «πληρώσει ποτέ το χρέος του προς την οικογένειά του».

«Το να μην βλέπω την οικογένειά μου είναι χειρότερο από τη στέρηση της ελευθερίας».

«Θέλω να πω σε όλη την οικογένειά μου ότι τους αγαπώ, κρατάτε το υπόλοιπο της ζωής μου στα χέρια σας», καταλήγει.

Στη συνέχεια ο κατηγορούμενος ευχαρίστησε την δικηγόρο του Μπεατρίς Ζαβαρό. «Πολλές φορές ήθελα να βάλω τέλος στη ζωή μου, αλλά εσείς με συμβουλεύσατε να μην το κάνω, χάρη στις συμβουλές και την ανθρωπιά σας. Μου είπατε ότι θα ήταν ένδειξη δειλίας προς την οικογένειά μου και εύκολη διέξοδος για τους άλλους κατηγορούμενους.

Ο Πελικό πιστεύει ότι το τεκμήριο της αθωότητάς του έχει παραβιαστεί.

«Συμπεραίνω ότι όλοι εδώ είναι επίσης ένοχοι, παρά το τεκμήριο αθωότητας». 

Στην τελική ευθεία η δίκη – Ο λόγος στους κατηγορούμενους 

Σήμερα από τις 09:00 (τοπική ώρα) οι 50 κατηγορούμενοι, καθώς ένας έχει διαφύγει στο Μαρόκο και δικάζεται ερήμην, θα μπορέσουν να πάρουν τον λόγο, αν το επιθυμούν.

Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελία έχει ζητήσει να επιβληθεί στον Ντομινίκ Πελικό η μέγιστη ποινή, δηλαδή 20 χρόνια κάθειρξη, καθώς θεωρείται ο εγκέφαλος αυτού του εγκλήματος. Για 49 κατηγορούμενους η εισαγγελία έχει ζητήσει να επιβληθούν ποινές από 10 έως 18 χρόνια κάθειρξη, ενώ μόνο για έναν, ο οποίος δεν βίασε την Πελικό, έχει προτείνει ποινή 4 ετών φυλάκισης.

REUTERS

REUTERS/Alexandre Dimou

 

Η Ζιζέλ Πελικό έφτασε πρώτη στο ποινικό δικαστήριο της Αβινιόν, λίγο πριν τις 9:00, συνοδευόμενη από τον έναν εκ των δύο δικηγόρων της, τον Στεφάν Μπαμπονό. Κατά την προσέλευσή της στο δικαστήριο έγινε δεκτή με χειροκροτήματα από πλήθος συγκεντρωμένων που την περίμεναν έξω από το κτίριο. 

Μετά τον Ντομινίκ Πελικό, τον λόγο παίρνουν ένας ένας οι βιαστές της 72χρονης σήμερα γυναίκας. Η συντριπτική πλειοψηφία δήλωσε ότι «δεν είχε τίποτα να προσθέσει» στην υπεράσπισή της.

Ο Jean-Pierre M. ανέβηκε στο εδώλιο και δήλωσε «είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του». Ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος 63 ετών, δεν κατηγορείται μόνο για τον βιασμό της Ζιζέλ Πελικό, αλλά και επειδή νάρκωνε και τη δική του σύζυγο την οποία βίαζε μαζί με τον Ντομινίκ Πελικό.

Ο Cyril B. ήταν ο τέταρτος που ανακρίθηκε και ο μόνος που ζήτησε συγγνώμη από την Ζιζέλ Πελικό.

«Κυρία Πελικό, ελπίζω ότι η αγάπη των παιδιών και των εγγονιών σας θα σας βοηθήσει να προχωρήσετε μπροστά και επαναλαμβάνω τη συγγνώμη μου», είπε ο κατηγορούμενος.

Ο Adrien L., ένας άλλος κατηγορούμενος, δήλωσε ότι «σκέφτεται τις οικογένειες που έχουν καταστραφεί».

«Θα μπούμε στην αίθουσα συσκέψεων και θα βγούμε μόλις λάβουμε την απόφασή μας», δήλωσε ο πρόεδρος του ποινικού δικαστηρίου της Αβινιόν όπου διεξάγεται η δίκη. 

Μέχρι την έκδοση της ετυμηγορίας, που έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη στις 9.30 π.μ., οι κατηγορούμενοι παραμένουν ελεύθεροι, υπό την προϋπόθεση ότι θα εμφανιστούν ενώπιον του δικαστηρίου για την έκδοση της απόφασης.

Η ανάγνωση της ετυμηγορίας θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί το αργότερο την Παρασκευή. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το «plan B» της Ευρωπαϊκής Ένωσης εάν η κυβέρνηση Τραμπ κάνει πίσω στον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία
«Υπάρχει σχέδιο Β, αλλά πρέπει να εργαστούμε για το σχέδιο Α. Γιατί διαφορετικά, εάν επικεντρωθούμε στο σχέδιο Β, (αναπόφευκτα) αυτό θα συμβεί», δήλωσε η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάγια Κάλας
Η Κάγια Κάλας
Έντεκα τραυματίες, 3 σε κρίσιμη κατάσταση, από αυτοκίνητο που έπεσε σε πλήθος στην Κοπεγχάγη
«Το αυτοκίνητο χτύπησε έναν ποδηλάτη και ανέβηκε στο πεζοδρόμιο κοντά σε ένα καφέ όπου υπάρχει εξωτερικός χώρος σαν βεράντα, όπου έριξε κάτω και άλλους ανθρώπους», διευκρίνισε η αστυνομία
Αστυνομικοί και διασώστες επιχειρούν στο Sortedam Dossering, όπου ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω στο πλήθος, Κοπεγχάγη, Δανία
Το μήνυμα του βασιλιά Καρόλου στους καρκινοπαθείς: «Κάθε διάγνωση είναι τρομακτική»
Ο βασιλιάς Κάρολος αναφέρθηκε στην εμπειρία του με τον καρκίνο, λέγοντας ότι «η διάγνωση καρκίνου δεν χρειάζεται ποτέ να σημαίνει ότι θα αντιμετωπίσουμε το μέλλον χωρίς ελπίδα και υποστήριξη»
Ο βασιλιάς Κάρολος
Πανικός στο Ισραήλ: Συγκλονιστικά πλάνα από τις φωτιές στην Ιερουσαλήμ - Στους 23 οι τραυματίες
Οι φλόγες κατακαίνε δασωμένες εκτάσεις κοντά στον δρόμο που συνδέει το Λατρούν με τη Μπετ Σεμές. Πολλοί οδηγοί εγκατέλειψαν τα οχήματά τους στη μέση του δρόμου και διέφυγαν με τα πόδια
Ισραηλινό προσωπικό ασφαλείας και διάσωσης εργάζεται κοντά στο Latrun στο κεντρικό Ισραήλ, καθώς ξέσπασαν πυρκαγιές λόγω της υπερβολικής ζέστης