Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Ντομινίκ Στρος Καν: Νέες “περιπέτειες”! Έχει εξώγαμο παιδί πέντε ετών

Φωτογραφία: Reuters
Φωτογραφία: Reuters

Μπορεί πρόσφατα να απαλλάχθηκε από την κατηγορία της μαστροπείας για την πολύκροτη υπόθεση Κάρλτον αλλά οι δικαστικές περιπέτειες για τον Ντομινίκ Στρος Καν δεν έχουν τελειωμό. Αυτή τη φορά αφορούν μάλιστα και ένα πεντάχρονο παιδί, το οποίο απέκτησε όσο ήταν ακόμη επικεφαλής του ΔΝΤ αλλά αρνείται να αναγνωρίσει.

Την υπόθεση φέρνει στο φως το περιοδικό Closer. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η γυναίκα με την οποία είχε κρυφή σχέση ο Στρος Καν το 2010 και ενώ ήταν ακόμη γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, προσέφυγε στη γαλλική δικαιοσύνη για να αναγνωρίσει ο σοσιαλιστής πολιτικός το αγοράκι που απέκτησαν.

Ο Στρος Καν και η 45χρονη (σήμερα) γυναίκα κράτησαν μυστική τη γέννηση του παιδιού, αφού εκείνη την εποχή, το 2010, εκείνος ήταν ο επικρατέστερος για να είναι ο υποψήφιος του γαλλικού Σοσιαλιστικού κόμματος στις προεδρικές εκλογές του 2012. Ένα χρόνο μετά όμως, ξέσπασε το σκάνδαλο με τη Ναφισάτου Ντιαλό (τον κατηγόρησε πως της επιτέθηκε σεξουαλικά στη σουίτα του στο Sofitel της Νέας Υόρκης τον Μάιο του 2011) και όχι μόνο αναγκάστηκε να παραιτηθεί από την ηγεσία του ΔΝΤ αλλά και να εγκαταλείψει τα όνειρα για την προεδρία της Γαλλίας, με τον Φρανσουά Ολάντ να είναι τελικά ο υποψήφιος (και νικητής) των Σοσιαλιστών.

Παρά τα όσα έγιναν και αφού πια η πολιτική του σταδιοδρομία είχε… φρενάρει, ο Στρος Καν δεν αναγνώρισε το παιδί. Έτσι, η μητέρα κατέθεσε αίτημα στο δικαστήριο οικονομικών διαφορών του Παρισιού να της δίνει ο Στρος Καν 8.000€ το μήνα για το παιδί. Υποστηρίζει μάλιστα ότι οι εξετάσεις DNA που έχουν γίνει, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αμφισβήτησης πως ο Στρος Καν είναι ο πατέρας του 5χρονου αγοριού. Σύμφωνα με το Closer, αν και αρχικά ο Στρος Καν αρνούνταν κατηγορηματικά, τελικά δέχτηκε να κάνει την εξέταση DNA.

Το δικαστήριο του Παρισού συνεδρίασε για το θέμα την περασμένη Τρίτη (15.12.2015) εν τη απουσία του Ντομινίκ Στρος Καν, που δεν πήγε στο δικαστήριο αλλά εκπροσωπήθηκε από τον δικηγόρο του. Τελικά, απόφαση δεν υπήρξε και αναμένεται στο τέλος Ιανουαρίου.

Πηγή: closermag.fr

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε