Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Ντόναλντ Τραμπ: Ανακοινώθηκαν οι δικηγόροι που θα τον υπερασπιστούν στην δίκη του στη Γερουσία

Τραμπ
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δημοσιοποίησε την Κυριακή (31/1) τα ονόματα δύο δικηγόρων που θα ηγηθούν της υπεράσπισης του κατά την επικείμενη δίκη του στη Γερουσία, που αναμένεται να αρχίσει στις 9 Φεβρουαρίου. Πρόκειται για τον Ντέιβιντ Σόεν και Μπρους Κάστορ. 

Υπενθυμίζεται ότι ο Ρεπουμπλικάνος πολιτικός αποφάσισε ξαφνικά να αλλάξει τους δύο δικηγόρους που είχαν αναλάβει την υπεράσπισή του. Ο Μπουτς Μπάουερς και η Ντέμπορα Μπάρμπερι δεν ανήκουν πλέον στη νομική ομάδα του Ντόναλντ Τραμπ, όπως δήλωσε το Σάββατο στο Reuters, μία πηγή που έχει λάβει γνώση της κατάστασης. Η ίδια πηγή περιέγραψε την αποχώρησή τους ως «αμοιβαία απόφαση».

Όπως ανακοίνωσε το γραφείο του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, ο Ντέιβιντ Σόεν βοηθούσε ήδη τον Ντόναλντ Τραμπ και τους συμβούλους του στην προετοιμασία της διαδικασίας. 

Η Γερουσία θα εξετάσει το σχετικό άρθρο δικαστικής παραπομπής που ψηφίστηκε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων στις 13 Ιανουαρίου, κατηγορώντας τον Τραμπ για πρόκληση εξέγερσης, αναφορικά με την εισβολή οπαδών του στο Καπιτώλιο, στις 6 Ιανουαρίου, με συνέπεια το θάνατο πέντε ανθρώπων.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ αναμένεται να καταθέσει αύριο, Τρίτη (2/2), την αντίδρασή του στις κατηγορίες που τον βαρύνουν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις