Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Ντόναλντ Τραμπ: Διαφωνώ με το εκλογικό αποτέλεσμα αλλά η μεταβίβαση εξουσίας θα γίνει ομαλά

Ντόναλντ Τραμπ: Διαφωνώ με το εκλογικό αποτέλεσμα αλλά η μεταβίβαση εξουσίας θα γίνει ομαλά

Για πρώτη φορά ο Ντόναλντ Τραμπ παραδέχθηκε δημόσια ότι θα αποχωρήσει από τον Λευκό Οίκο στις 20 Ιανουαρίου. Λίγα λεπτά νωρίτερα το Κογκρέσο επικύρωνε τη νίκη του Τζο Μπάιντεν στις εκλογές.

Ο Ντόναλντ Τραμπ λοιπόν για πρώτη φορά παραδέχθηκε δημόσια ότι θα παραδώσει την εξουσία στον Τζο Μπάιντεν. Η δήλωση αυτή έγινε λίγο μετά την επικύρωση από το Κογκρέσο της νίκης του Τζο Μπάιντεν και της Κάμαλα Χάρις στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου. 

Ο Τραμπ είπε ότι θα γίνει με ομαλό τρόπο η μεταβίβαση της εξουσίας. Όμως…

Ο απερχόμενος Πρόεδρος των ΗΠΑ, δεν άφησε στην άκρη τους ισχυρισμούς του για τις εκλογές και το πως διεξήχθησαν. 

«Παρότι διαφωνώ πλήρως με το αποτέλεσμα των εκλογών και τα γεγονότα με επιβεβαιώνουν, θα υπάρξει μια ομαλή μεταβίβαση στις 20 Ιανουαρίου», δήλωσε.

Επανέλαβε τους ψεδείς ισχυρισμούς του τους οποίους πιπιλάει σαν καραμέλα εδώ και 2 μήνες.

«Πάντα έλεγα ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για να διασφαλίσουμε ότι ότι μόνο οι νόμιμες ψήφοι θα έπρεπε να μετρηθούν».

Και συνέχισε: «Και ενώ αυτό είναι το τέλος της μεγαλειώδους πρώτης θητείας μας στην ιστορία των προέδρων είναι μόνο η αρχή του αγώνα μας να κάνουμε την Αμερική Μεγάλη ξανά».

Η επικύρωση από το Κογκρέσο της νίκης Μπάιντεν 

Το αμερικανικό Κογκρέσο επικύρωσε την νίκη του Τζο Μπάιντεν και της Κάμαλα Χάρις στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου 2020, έπειτα από την απόρριψη των ρεπουμπλικανικών ενστάσεων για την εγκυρότητα των εκλογικών αποτελεσμάτων και στην Πενσιλβάνια. Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς επικύρωσε την ψήφο των 306 μεγάλων εκλεκτόρων υπέρ του Τζο Μπάιντεν, έναντι 232 για τον Ντόναλντ Τραμπ, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της Γερουσίας και της Βουλή των Αντιπροσώπων, η οποία διακόπηκε από την εισβολή οπαδών του Τραμπ στο Καπιτώλιο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις