Κόσμος

Ντόναλντ Τραμπ: Η νέα ανάρτηση μετά την απαγόρευση της πλατφόρμας – «Σώστε το Tiktok»

Ο Τραμπ έχει δηλώσει ότι είναι «πολύ πιθανό» να προχωρήσει σε αναστολή του νόμου απαγόρευσης του TikTok για 90 ημέρες

Πανικός έχει επικρατήσει τις τελευταίες ώρες με την απαγόρευση του TikTok, μετά από απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ , την οποία δεν εγκρίνει ο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ έγραψε «Σώστε το TikTok» σε μία ανάρτησή του στην πλατφόρμα Truth Social, μετά τη διακοπή της πρόσβασης στις ΗΠΑ για τους χρήστες της πλατφόρμας αργά το βράδυ του Σαββάτου (18.01.2025).

Ο σχετικός νόμος εφαρμόζεται από σήμερα, Κυριακή, διακόπτοντας για τις ΗΠΑ την πρόσβαση στην αναφερόμενη πλατφόρμα.

Ο Τραμπ έχει δηλώσει ότι είναι «πολύ πιθανό» να προχωρήσει σε αναστολή του νόμου απαγόρευσης του TikTok για 90 ημέρες, μετά από την επίσημη ανάληψη των προεδρικών καθηκόντων του τη Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου.

Την υπόσχεση αυτή επικαλέστηκε το TikTok σε ένα σημείωμα του, προς τους χρήστες του.

Παράλληλα, λίγο αργότερα ο Τραμπ προχώρησε και σε δεύτερη ανάρτηση στην οποία αναφέρεται στην αυριανή του ορκωμοσία.

«Σε μία μέρα ξεκινάμε να σώζουμε την Αμερική», έγραψε.

Με τη σειρά του, ο Μάικλ Βαλτς που έχει επιλεγεί από τον Ντόναλντ Τραμπ για τη θέση του Συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN ότι ο Τραμπ εργάζεται για τη «διάσωση του TikTok».

Δεν αποκλείεται η συνέχιση της κινεζικής ιδιοκτησίας μαζί «με τείχη προστασίας προκειμένου ότι προστατεύονται τα δεδομένα σε αμερικανικό έδαφος» πρόσθεσε ο ίδιος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πάνω από 40 νεκροί και 200 τραυματίες από ισραηλινές επιθέσεις στη Γάζα - Οι μισοί πέθαναν στην προσπάθειά τους να πάρουν τρόφιμα
Συγγενείς των νεκρών έφθασαν σήμερα στο νοσοκομείο Νάσερ για να θρηνήσουν τους δικούς τους ανθρώπους. Γυναίκες και παιδιά έκλαιγαν δίπλα σε σορούς τυλιγμένες σε λευκά σάβανα
Πενθούσες αντιδρούν κατά τη διάρκεια της κηδείας Παλαιστίνιου που σκοτώθηκε από ισραηλινά πυρά, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Γάζας, κοντά σε κέντρο διανομής στη Ράφα
Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου καλεί τους πολίτες της Τεχεράνης να την εγκαταλείψουν – «Το Ισραήλ ελέγχει τον εναέριο χώρο της»
«Ο στόχος είναι διπλός: Να εξολοθρεύσουμε την πυρηνική απειλή και να εξολοθρεύσουμε την πυραυλική απειλή» δήλωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός
Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του σε αεροπορική βάση στο Ισραήλ
Ανανεώθηκε πριν 21 λεπτά
9