Κόσμος

Ντόναλντ Τραμπ: Ο Πούτιν θα είναι πιο ανοιχτός σε συμφωνία με την Ουκρανία μετά την πτώση των τιμών του πετρελαίου

Η τιμή του πετρελαίου έχει πέσει κατά περίπου 15 δολάρια το βαρέλι από την αρχή του έτους

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εκτίμησε ότι Ρωσία και Ουκρανία θέλουν να συμφωνήσουν σε τερματισμό του πολέμου, εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα είναι πιο ανοιχτός σε μια ειρηνευτική συμφωνία μετά την πρόσφατη πτώση των τιμών του πετρελαίου.

«Πιστεύω ότι η Ρωσία, με την τιμή του πετρελαίου όπως είναι τώρα, το πετρέλαιο έχει πέσει, είμαστε σε καλή θέση να καταλήξουμε σε συμφωνία, θέλουν να καταλήξουν σε συμφωνία. Η Ουκρανία θέλει να καταλήξει σε συμφωνία», δήλωσε ο Τραμπ χθες, Δευτέρα (5.5.25), από το Οβάλ Γραφείο απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους.

Σημειώνεται ότι η τιμή του πετρελαίου έχει πέσει κατά περίπου 15 δολάρια το βαρέλι από την αρχή του έτους.

«Έχουμε κάνει μεγάλες προόδους και ίσως κάτι θα συμβεί, αλλά ελπίζουμε ότι θα συμβεί», πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Εξάλλου ο Τραμπ αναφέρθηκε στην πρόταση του Πούτιν για τριήμερη εκεχειρία με αφορμή την 80η επέτειο από τη νίκη της Σοβιετικής Ένωσης και των συμμάχων της επί της ναζιστικής Γερμανίας στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Όπως ξέρετε ο πρόεδρος Πούτιν μόλις ανακοίνωσε τριήμερη εκεχειρία – που δεν ακούγεται σαν κάτι σημαντικό, αλλά είναι αν γνωρίζετε από πού ξεκινήσαμε», σχολίασε ο Ρεπουμπλικάνος. «Αυτός ο πόλεμος δεν θα έπρεπε να έχει συμβεί ποτέ», εκτίμησε.

Παράλληλα ο Τραμπ δήλωσε ότι ο αριθμός των νεκρών στον πόλεμο είναι πολύ μεγαλύτερος από αυτόν που αναφέρουν τα περισσότερα μέσα ενημέρωσης. Ούτε η Ρωσία ούτε η Ουκρανία δεν ανακοινώνουν τον ακριβή αριθμό των απωλειών τους.

Ένας δημοσιογράφος ρώτησε χθες τον Τραμπ αν θα ζητήσει να διεξαχθεί έρευνα για την επίθεση στους αγωγούς μεταφορά αερίου Nord Stream το 2022.

«Λένε ότι τους ανατίναξε η Ρωσία, ναι», σχολίασε ο Αμερικανός πρόεδρος, εκφράζοντας αμφιβολίες για την ευθύνη της Μόσχας στην επίθεση αυτή. «Πιστεύω ότι πολλοί άνθρωποι γνωρίζουν ποιους τους ανατίναξε», πρόσθεσε.

Οι αμερικανικές εφημερίδες New York Times, Washington Post και Wall Street Journal έχουν αναφέρει ότι η Ουκρανία βρίσκεται πίσω από την επίθεση αυτή, κάτι που το Κίεβο διαψεύδει.

Η Ρωσία από την πλευρά της κατηγορεί τις δυτικές χώρες – περιλαμβανομένων των ΗΠΑ και της Βρετανίας—ότι συμμετείχαν στην επίθεση, αλλά δεν έχει παρουσιάσει στοιχεία για να στηρίξει τους ισχυρισμούς της αυτούς.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν: Καμία συμφωνία με την Ευρώπη – Ορατός ο κίνδυνος νέων κυρώσεων
Στον ΟΗΕ, το Ιράν και οι Ευρωπαίοι συμφώνησαν να συνεχίσουν τις συζητήσεις για το πυρηνικό ζήτημα, χωρίς όμως να υπάρξει συμβιβασμός – Η Τεχεράνη, από την πλευρά της, αποκλείει κάθε διαπραγμάτευση με τις ΗΠΑ
Συζητήσεις για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν στη Νέα Υόρκη
Η Nasa σχεδιάζει την πρώτη επανδρωμένη αποστολή στη Σελήνη έπειτα από 50 χρόνια
Οι αστροναύτες Ριντ Γουάισμαν, Βίκτορ Γκλόβερ, Κριστίνα Κοχ και Τζέρεμι Χάνσεν, δεν θα προσεδαφιστούν στη Σελήνη, αλλά θα είναι οι πρώτοι που θα ταξιδέψουν πέρα από χαμηλή γήινη τροχιά από την εποχή του Apollo 17 το 1972
Το Artemis II 1
Παλαιστινιακό κράτος: Συγκεντρώσεις στη Δυτική Όχθη για τις διεθνείς αναγνωρίσεις
Εκατοντάδες Παλαιστίνιοι συγκεντρώθηκαν σε πολλές πόλεις της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης για να γιορτάσουν το κύμα αναγνωρίσεων του παλαιστινιακού κράτους, σε ένα κλίμα ανάμικτης χαράς και πικρίας
Παλαιστίνιοι συγκεντρώνονται για να υποστηρίξουν τις προσπάθειες των δυτικών χωρών που αναγνωρίζουν το παλαιστινιακό κράτος
Συγκλονιστικό βίντεο από τον Αμερικανικό βομβαρδισμό στο Ιράν: Πως η βόμβα «τρυπάει» το έδαφος
Η αμερικανική βόμβα MOP ήταν το κύριο όπλο στην επιχείρηση, καθώς είναι η μόνη βόμβα που θα ήταν ικανή να καταστρέψει την βαθιά οχυρωμένη πυρηνική εγκατάσταση του Φορντό
iran
6