Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Ντόναλντ Τραμπ: Τα λέει στο twitter για να τ’ ακούει ο Ομπάμα! Νέο κράξιμο

Φωτογραφία REUTERS
Φωτογραφία REUTERS

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την 20η Ιανουαρίου, όταν ο Ντόναλντ Τραμπ θα ορκιστεί πρόεδρος των ΗΠΑ και θα αναλάβει τα καθήκοντά του. Ο νεοεκλεγείς Αμερικανός πρόεδρος προετοιμάζεται και ενημερώνεται. Και φυσικά δεν σταματάει να tweet-αρει.

Μετά την επίδειξη δύναμης στο Κογκρέσο και τη δρομολόγηση της κατάργησης του Obamacare, του πιο σημαντικού έργου του Μπαράκ Ομπάμα, ο Τραμπ τα έβαλε και με τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ. Γιατί; Γιατί ανέβαλαν την ενημέρωσή του σχετικά με την πολύκροτη υπόθεση των κυβερνοεπιθέσεων από Ρώσους χάκερ, όπως τουλάχιστον υποστηρίζει η κυβέρνηση Ομπάμα.

«Η ενημέρωση για το αποκαλούμενο ρωσικό χακάρισμα καθυστερεί μέχρι την Παρασκευή, μάλλον χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να “χτίσουν” την υπόθεσή τους. Πολύ παράξενο» έγραψε ο Τραμπ, αφήνοντας σαφέστατες αιχμές τόσο για τις μυστικές υπηρεσίες όσο και για την κυβέρνηση Ομπάμα, που επιμένουν πως πίσω από τις επιθέσεις που δέχτηκαν το Δημοκρατικό κόμμα, ο επικεφαλής της εκστρατείας της Κλίντον κι άλλα πολιτικά πρόσωπα και φορείς, βρίσκονται Ρώσοι χάκερς με εντολή Πούτιν.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Τραμπ εκτοξεύει κατηγορίες πως δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι η Ρωσία βρίσκεται πίσω από τις κυβερνοεπιθέσεις που προκάλεσαν σάλο στις ΗΠΑ και κατά πολλούς επηρέασαν το αποτέλεσμα των εκλογών της 8ης Νοεμβρίου και έφεραν την ανατροπή και τη νίκη του εκκεντρικού μεγιστάνα επί της Χίλαρι Κλίντον.

Ο Τραμπ, ο οποίος έχει εκφράσει αμφιβολίες για το πόρισμα των μυστικών υπηρεσιών ότι η Ρωσία παραβίασε υπολογιστές του Δημοκρατικού Κόμματος, είχε δηλώσει το Σαββατοκύριακο ότι θα συζητήσει τους ισχυρισμούς περί χάκινγκ την Τρίτη (χθες) ή Τετάρτη (σήμερα). Για την ώρα, πάντως, δεν έχει πει τίποτα πέρα από όσα ανέφερε στο tweet.

Από εκεί και πέρα ανακοίνωσε, ξανά μέσω twitter, πως θα δώσει την πρώτη του συνέντευξη Τύπου μετά τις εκλογές στις 11 Ιανουαρίου στη Νέα Υόρκη.

Η συνέντευξη Τύπου, στην οποία υποστηρίζει ότι θα αναφερθεί σε πάντα, θα γίνει εννέα μέρες πριν από την ορκωμοσία του, στην οποία θα παραβρεθεί και η αντίπαλός του στην κούρσα για τον Λευκό Οίκο,

Χίλαρι Κλίντον

.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε