Κόσμος

Ντόναλντ Τραμπ: Θα κάνει έφεση στην απόφαση να ξεκινήσει στις 4 Μαρτίου η δίκη του για απόπειρα ανατροπής του εκλογικού αποτελέσματος

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι θα κάνει έφεση στον προσδιορισμό της δικασίμου του για τον Μάρτιο του 2024, στην υπόθεση για την απόπειρα ανατροπής του εκλογικού αποτελέσματος του 2020.

«Θα ασκήσω έφεση» έγραψε, με κεφαλαία γράμματα, ο Τραμπ σε μια ανάρτηση στην πλατφόρμα του, την Truth Social. Δεν έδωσε άλλες λεπτομέρειες για το πότε και πώς θα εφεσιβάλει την απόφαση, επιμένοντας ότι η έρευνα σε βάρος του είναι πολιτικά υποκινούμενη.

Η ομοσπονδιακή δικαστής Τάνια Τσάτκαν νωρίτερα προσδιόρισε την έναρξη της δίκης για τις 4 Μαρτίου.

Συγκεκριμένα, ο Ντόναλντ Τραμπ θα δικαστεί στις 4 Μαρτίου 2024 στην Ουάσινγκτον για την απόπειρα ανατροπής του αποτελέσματος των προεδρικών εκλογών του 2020, την βαρύτερη κατηγορία που του έχει απαγγελθεί μέχρι σήμερα.

«Το κοινό δικαιούται μια γρήγορη και αποτελεσματική επίλυση αυτού του ζητήματος», δήλωσε η ομοσπονδιακή δικαστής Τάνια Τσάτκαν, αφού ανακοίνωσε την απόφασή της.

Νωρίτερα, η Τσάτκαν είχε προειδοποιήσει τους συνηγόρους του Τραμπ ότι δεν θα έχουν στη διάθεσή τους τον χρόνο που ζητούν για να προετοιμαστούν. Η Τσάτκαν κλήθηκε να βρει μια συμβιβαστική λύση μεταξύ δύο πολύ διαφορετικών προτάσεων: ο ειδικός εισαγγελέας Τζακ Σμιθ ήθελε να ξεκινήσει η δίκη στην Ουάσινγκτον στις 2 Ιανουαρίου και να μην διαρκέσει πάνω από τέσσερις με έξι εβδομάδες.

Αντιθέτως, οι δικηγόροι του Τραμπ ζητούσαν να οριστεί δικάσιμος τον Απρίλιο του 2026, πολλούς μήνες μετά τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου του 2024, με το αιτιολογικό ότι χρειάζονται πολύ χρόνο για να μελετήσουν τα αποδεικτικά στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η κυβέρνηση.

Ο Τραμπ, που βρίσκεται αντιμέτωπος με έναν δικαστικό μαραθώνιο εντός του 2024, δεν συμμετείχε στην ακροαματική διαδικασία της Δευτέρας, που αφορούσε τη βαρύτερη από τις κατηγορίες που του έχουν απαγγελθεί μέχρι σήμερα.

Στις 25 Μαρτίου πρόκειται να ξεκινήσει στη Νέα Υόρκη η δίκη του Τραμπ για άλλη υπόθεση, που αφορά την εξαγορά της σιωπής μιας πρώην πορνοστάρ. Στις 20 Μαΐου θα δικαστεί στη Φλόριντα για την κατηγορία ότι παρακράτησε παρανόμως απόρρητα έγγραφα αφού αποχώρησε από τον Λευκό Οίκο και για παρεμπόδιση της δικαιοσύνης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το χρονικό της σύλληψης του έκπτωτου πρίγκιπα Άντριου - Οι κατηγορίες, ο Επστάιν, ο βασιλιάς Κάρολος και η οργή των Άγγλων
Ο αδελφός του βασιλιά Καρόλου, «το αγαπημένο παιδί» της εκλιπούσας βασίλισσας Ελισάβετ, τα τελευταία χρόνια έχει βρεθεί στο επίκεντρο σφοδρής κριτικής λόγω της στενής σχέσης που είχε με τον Τζέφρι Επστάιν
Ο έκπτωτος πρίγκιπας Άντριου
Reuters: Οι ευρωπαϊκές μυστικές υπηρεσίες δεν «βλέπουν» λήξη του πολέμου στην Ουκρανία – «Θέατρο διαπραγματεύσεων»
«Η Ρωσία δεν επιδιώκει μια ειρηνευτική συμφωνία. Επιδιώκει τους στρατηγικούς της στόχους, και αυτοί δεν έχουν αλλάξει» δήλωσε ένας εκ των επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών
Πόλεμος στην Ουκρανία
Συγκλονίζει η μητέρα του δίχρονου αγοριού στην Ιταλία μετά τη μεταμόσχευση κατεστραμμένης καρδιάς και το «όχι» για νέα επέμβαση - «Όσο αναπνέει ελπίζω»
«Πρέπει να αντέξω, έχω άλλα δύο παιδιά», λέει η μητέρα για τον μικρό Ντομένικο που παραμένει στη ζωή μόνο χάρη σε ένα μηχάνημα που, όμως, βλάπτει προοδευτικά τα όργανα του
Η Patrizia Mercolino, μητέρα του μικρού παιδιού που βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση μετά από μεταμόσχευση καρδιάς φεύγει από το νοσοκομείο Monaldi μαζί με τον πατέρα και συγγενείς στη Νάπολη της Ιταλίας