Κόσμος

Ντροπή! Υποχρέωσαν ανάπηρο επιβάτη να ανέβει μόνος του τη σκάλα του αεροσκάφους!

Αεροπορική εταιρεία στην Ιαπωνία ζήτησε συγγνώμη από έναν επιβάτη με ειδικές ανάγκες, ο οποίος υποχρεώθηκε να συρθεί στη σκάλα του αεροσκάφους προκειμένου να επιβιβαστεί σε αυτό, αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμα o Guardian.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

O Χιντέτο Κιτζίμα, ο οποίος χρησιμοποιεί αναπηρικό αμαξίδιο, χρειάστηκε να ανέβει μόνος του από τον διάδρομο προσγείωσης-απογείωσης ενός πολύ μικρού αεροδρομίου στο νησί-τουριστικό θέρετρο Αμάμι, μέχρι την πόρτα του αεροσκάφους, έπειτα από την άρνηση του προσωπικού της Vanilla Air να επιτρέψει στους φίλους του να τον μεταφέρουν.

Ο Κιτζίμα, ο οποίος είναι παράλυτος από τη μέση και κάτω, έχει επισκεφθεί 200 αεροδρόμια σε 158 χώρες, αλλά -όπως είπε- αυτή ήταν η πρώτη φορά που του αρνήθηκε αεροπορική εταιρεία βοήθεια για να επιβιβαστεί σε αεροσκάφος.
Όπως εξήγησε ο 44χρονος, προτού επιβιβαστεί στην πτήση με προορισμό την Οζάκα, οι υπεύθυνοι του είπαν ότι δεν υπάρχουν ανελκυστήρες στο αεροδρόμιο για τη μεταφορά των επιβατών με ειδικές ανάγκες στο αεροσκάφος. Η Vanilla Air είναι μια εταιρεία χαμηλού κόστους, θυγατρική της All Nippon Airways.
Ένα μέλος του προσωπικού τον πληροφόρησε ότι οι κανονισμοί ασφαλείας απαγορεύουν στους φίλους του να τον μεταφέρουν στις σκάλες και στην αρχή το προσωπικό επιχείρησε να τον σταματήσει να ανέβει μόνος του τα 17 σκαλοπάτια μέχρι την πόρτα του αεροσκάφους.
“Απλώς έπρεπε να τους αγνοήσω και να συνεχίσω να ανεβαίνω, διαφορετικά δεν θα μπορούσα να επιστρέψω στην Οζάκα”, έγραψε στο μπλογκ του ο Κιτζίμα, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά στη σπονδυλική στήλη παίζοντας ράγκμπι στο γυμνάσιο.
 

Ένας από τους φίλους του, τον υποβάσταζε και τον έσπρωχνε μέχρι να φτάσει στην κορυφή της σκάλας, όπου τον περίμεναν οι αεροσυνοδοί με αναπηρικό αμαξίδιο για να τον οδηγήσουν στη θέση του.
“Ποτέ δεν φανταζόμουν ότι θα μου αρνούνταν να πετάξω επειδή δεν μπορώ να περπατήσω. Αυτό συνιστά παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων”, είπε.
Η Vanilla Air ζήτησε συγγνώμη από τον Κιτζίμα, ο οποίος ηγείται της ΜΚΟ, “Ιαπωνικό Κέντρο Προσβάσιμου Τουρισμού”, όταν έκανε επίσημη καταγγελία στο υπουργείο Μεταφορών.
Άλλες αεροπορικές εταιρείες στην Ιαπωνία, η οποία θα φιλοξενήσει τους Παραολυμπιακούς Αγώνες το 2020, απάντησαν ότι επιτρέπουν στο προσωπικό τους να μεταφέρει επιβάτες που χρησιμοποιούν, αμαξίδιο όταν δεν διατίθεται ανελκυστήρας στο αεροδρόμιο.

Πηγή: The Guardian

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ισραήλ: Ο Άιζενκοτ ζητά εντολή σχηματισμού κυβέρνησης – «Σημαντική πρόοδος» στις διαπραγματεύσεις
Οι πολιτικές δυνάμεις που συμμετέχουν στο μπλοκ καλύπτουν ένα ευρύ ιδεολογικό φάσμα, από την Αριστερά έως την εθνικιστική Δεξιά, γεγονός που καθιστά τις διαπραγματεύσεις ιδιαίτερα σύνθετες
Ισραήλ
Μερτς: Οι μουσουλμάνοι που δεν αναγνωρίζουν την ευθύνη μας για το Ολοκαύτωμα να φύγουν από τη Γερμανία
Ο Μερτς επανέλαβε δήλωση του Ρίχαρντ φον Βάιτσεκερ το 1985 ότι «οι νέοι δεν φέρουν ευθύνη για όσα συνέβησαν τότε, φέρουν όμως ευθύνη για το πώς αυτά θα αποτυπωθούν στην Ιστορία»
Ο Γερμανός καγκελάριος, Friedrich Merz
Πρόκληση Φιντάν από τα Κατεχόμενα: Μόνη λύση δύο κράτη στο νησί – Παράνομη η επίσκεψη λέει η Λευκωσία
«Η επίσκεψη αυτή αποτελεί μία ακόμη πρόκληση, που προστίθεται στις συνεχιζόμενες παραβιάσεις της κυριαρχίας, της ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Τουρκία»
Χακάν Φιντάν
Προκαλεί το τουρκικό ΥΠΕΞ για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου: «Άκυρες οι NAVTEX, δεν έχουμε δώσει ακόμη άδεια»
Η Άγκυρα επικαλείται τα όρια που έχει γνωστοποιήσει στα Ηνωμένα Έθνη από τις 18 Μαρτίου 2020 - Ελληνικές διπλωματικές πηγές: Σαφές το διεθνές δίκαιο της θάλασσας
Στο λιμάνι του Ηρακλείου κατέπλευσε το πρωί της Τρίτης 27 Οκτωβρίου το γαλλικό πλοίο ABEILLE MARENGO, ενόψει των υποθαλάσσιων ερευνών για το έργο Great Sea Interconnector. Tο γαλλικό πλοίο αναμένεται να αποτελέσει τη βάση για τις προπαρασκευαστικές εργασίες που συνδέονται με την ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης - Κύπρου στην Ανατολική Μεσόγειο.  Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2026 (ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ 156