Σάββατο, 20 Απρ.
11oC Αθήνα

Ο Mπιλ Γκέιτς «γελάει» με τους συνωμοσιολόγους και τα εμβόλια – Τι λέει για Έλον Μασκ και Τζέφρι Έπσταϊν

Μπιλ Γκέιτς

Τα τελευταία χρόνια ο Μπιλ Γκέιτς έχει απασχολήσει για πολλούς λόγους τα ΜΜΕ. Το όνομα του συνδέθηκε με σενάρια συνωμοσίας γύρω από τα εμβόλια κατά του κορονοϊού, διάφορα έχουν ακουστεί για την κόντρα του με τον Έλον Μασκ, τη σχέση του με τον Τζέφρι Έπσταϊν, αλλά και το πολύκροτο διαζύγιο του. 

Για όλα αυτά λοιπόν ο Μπιλ Γκέιτς μίλησε στο BBC Today, δίνοντας την δική του οπτική σε όλα αυτά που έχουν γραφτεί κατά καιρούς. Ο κάποτε πιο πλούσιος άνθρωπος στον κόσμο – τον τίτλο σήμερα φέρει ο Έλον Μασκ – δεν δίστασε να μιλήσει για τον “ανταγωνιστή” του, τις θεωρίες συνωμοσίας για τον κορονοϊό, αλλά και το διαζύγιο του. 

Σχολιάζοντας τις θεωρίες συνωμοσίας γύρω από τα εμβόλια κατά του κορονοϊού και πώς κάποιοι τον εμπλέκουν στα social media, o Μπιλ Γκέιτς είπε «Κατά κάποιο τρόπο, σου έρχεται να γελάσεις γιατί είναι τόσο τρελό». Ο ίδιος έχει υπάρξει εδώ και καιρό φανατικός υποστηρικτής των εμβολίων, σημείωσε δε: «Θέλω πραγματικά να παρακολουθώ τους ανθρώπους; Ξέρετε, ξοδεύω δισεκατομμύρια σε εμβόλια, δεν βγάζω χρήματα από τα εμβόλια, τα εμβόλια σώζουν ζωές». 

Πρόσθεσε μάλιστα ότι δέχεται φραστικές επιθέσεις από συνωμοσιολόγους στον δρόμο. «Πρόσφατα κυκλοφορούσα έξω και μερικοί άνθρωποι μου φώναζαν ότι τους παρακολουθώ. Και αυτό, είναι απαίσιο πράγμα», είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Για την κόντρα με τον Έλον Μασκ

Κατά την διάρκεια της συνέντευξής του, ο κάποτε πιο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο παραδέχτηκε εμμέσως πλην σαφώς την κόντρα του με τον Έλον Μασκ.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα ο Μασκ κατηγόρησε τον Γκέιτς ότι «σορτάρει» τη μετοχή της Tesla -ένας τρόπος να βγάζει χρήματα ποντάροντας στο ότι η εταιρεία θα χάσει αξία- ενώ ουκ ολίγες φορές έχει εκτοξεύσει προσβολές εναντίον του στα social media. Ερωτηθείς γι’ αυτό και αν τελικά υπονομεύεται με αυτό τον τρόπο το περιβαλλοντικό του έργο, απάντησε: «Αυτό δεν έχει να κάνει με την κλιματική αλλαγή. Έχω τρόπους να διαφοροποιηθώ».

Σχολιάζοντας εξάλλου την εξαγορά του Twitter από τον Έλον Μασκ, ανέφερε: «Ξέρετε, με τον Έλον, πιστεύω είναι πιθανό το Twitter να γίνει χειρότερο. Αλλά θα μπορούσε να γίνει και καλύτερο. Επομένως, τηρώ μια στάση αναμονής».

Το διαζύγιο και η συνάντηση με τον Τζέφρι Έπσταϊν

Σε ό,τι αφορά στη ζωή του μετά το διαζύγιο με τη Μελίντα Φρενς Γκέιτς, με την οποία ήταν παντρεμένος για 27 χρόνια, ανέφερε «η ζωή μου είναι πολύ διαφορετική. Τα παιδιά μου έφυγαν από το σπίτι, το τελευταίο έφυγε για το κολέγιο πριν από ένα χρόνο. Το διαζύγιο είναι πολύ δύσκολο. Ήταν μια δύσκολη χρονιά».

Ο γάμος τους έληξε εν μέσω δημοσιευμάτων που τον ήθελαν να διατηρεί εξωσυζυγική σχέση. Μάλιστα, τον Μάρτιο, η πρώην σύζυγός του εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της για το γεγονός ότι ο Μπιλ Γκέιτς συναντιόταν με τον καταδικασμένο για σεξουαλικά αδικήματα, Τζέφρι Έπσταϊν. 

Αναφερόμενος στη συνάντηση που είχε με τον Τζέφρι Έπσταϊν, την χαρακτήρισε «λάθος». «Έκανα λάθος που συναντήθηκα με τον Τζέφρι Έπσταϊν. Ξέρεις, ίσως το ένστικτό της της Μελίντα να ήταν πιο έντονο από το δικό μου. Οποιαδήποτε συνάντηση είχα μαζί του θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι σχεδόν συγχωρούσα την κακή του συμπεριφορά. Άρα, αυτό ήταν λάθος», είπε χαρακτηριστικά ο Μπιλ Γκέιτς.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις