Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Ο Sir David Attenborough τιμήθηκε με δεύτερο τίτλο ιππότη από την βασιλική οικογένεια

Ο Sir David Attenborough τιμήθηκε με δεύτερο τίτλο ιππότη από την βασιλική οικογένεια
Φωτογραφία Αρχείου

Ο Σερ Ντέιβιντ Άτενμπορο χρίστηκε Ιππότης για ακόμα μια φορά από την βασιλική οικογένεια. Η βασίλισσα Ελισάβετ είχε τιμήσει ξανά το 1985, τον Ντέιβιντ Άτενμπορο με τον τίτλο του Ιππότη. Σήμερα, 37 χρόνια αργότερα, ο πρίγκιπας Κάρολος του απένειμε τον τίτλο του Μεγαλόσταυρου Ιππότη.

Ο τίτλος τιμής απονεμήθηκε στον Σερ Ντέιβιντ Άτενμπορο από την βασιλική οικογένεια για τις υπηρεσίες του ως τηλεοπτικός παρουσιαστής και αφηγητής και υπέρμαχος της προστασίας του περιβάλλοντος, μεταξύ άλλων για το πρόσφατο ντοκιμαντέρ του για τον φυσικό κόσμο, «Life in Color» στο Netflix.

Ο Μεγαλόσταυρος του Ιππότη του Τάγματος των Αγίων Μιχαήλ και Αγίου Γεωργίου «αναγνωρίζει τις υπηρεσίες σε ξένη χώρα ή σε σχέση με τις εξωτερικές υποθέσεις και υποθέσεις της Κοινοπολιτείας» σύμφωνα με την ιστοσελίδα της βασιλικής οικογένειας.

Είναι σαφές ότι η βασιλική οικογένεια του Ηνωμένου Βασιλείου τρέφει βαθιά συμπάθεια για τον διάσημο φυσιοδίφη και συγγραφέα και ο Άτενμπορο έχει μια μακροχρόνια φιλία με τη βασίλισσα Ελισάβετ. Στην πραγματικότητα, οι δυο τους γεννήθηκαν με διαφορά μόλις εβδομάδων το 1926 ενώ η Βασίλισσα του απένειμε και το 2005 το παράσημο του Τάγματος της Αξίας.

Πιο γνωστός για τη δημιουργία ντοκιμαντέρ για τη φύση όπως το «The Blue Planet», ο Ντέιβιντ Άτενμπορο θεωρείται εθνικός θησαυρός στο Ηνωμένο Βασίλειο. Πρόσφατα μάλιστα εμφανίστηκε κατά τη διάρκεια του «Platinum Party» στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ, μέρος των εορτασμών για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ απευθύνοντας μήνυμα για την κλιματική αλλαγή και ήταν κριτής για το βραβείο Earthshot του πρίγκιπα Ουίλιαμ.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από αρκετά χρόνια, η βασιλική οικογένεια παρακολούθησε την πρεμιέρα της σειράς «Our Planet» του Άτενμπορο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις