Τετάρτη, 24 Απρ.
22oC Αθήνα

Ο Άλμπερτ Μπουρλά είναι ο επιχειρηματίας της χρονιάς σύμφωνα με το CNN

Ο Άλμπερτ Μπουρλά είναι ο επιχειρηματίας της χρονιάς σύμφωνα με το CNN

Ο Άλμπερτ Μπουρλά είναι σύμφωνα με τον αμερικανικό CNN ο επιχειρηματίας της χρονιάς για το 2021. Σύμφωνα με το CNN Business, ο Άλμπερτ Μπουρλά έγινε συνώνυμο της μάχης κατά του κορονοϊού, καθώς συνέβαλε στο να επιστρέψουμε σε κάποιου είδους κανονικότητα.

Σημειώνεται πως ο έλληνας επικεφαλής της Pfizer, Άμπερτ Μπουρλά, συνέβαλε στη δημιουργία του εμβολίου κατά του κορονοϊού και επέτρεψε σε εκατομμύρια ανθρώπους να επιστρέψουν στην καθημερινότητά τους. Αυτός ήταν και ο λόγος που ο Έλληνας Μπουρλά είναι ένας από τους επιχειρηματίες της χρονιάς σύμφωνα με το CNN Business, ενώ «κονταροχτυπήθηκε» με μεγάλα ονόματα του επιχειρηματικού κόσμου όπως οι Lisa Su της AMD, Jim Farley της Ford, Marvin Ellison της Lowe, David Solomon της Goldman Sachs, Sundar Pichai της Alphabet, και τον Elon Musk.

Σύμφωνα με τo CNN «ο Μπουρλά ήταν η δική μας επιλογή, για όσα έχει κάνει η Pfizer σε έναν χρόνο όπου τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού έγιναν mainstream (το «εμβόλιο» ήταν η λέξη της χρονιάς σύμφωνα με το Merriam-Webster) και βοήθησαν να σταθεροποιηθεί η αμερικανική οικονομία – και στην πραγματικότητα, η παγκόσμια».

«Η Pfizer έκανε πολύ καλό για την ανθρωπότητα και είμαστε πολύ, πολύ υπερήφανοι για αυτό», είπε ο Μπουρλά σε συνέντευξή του στο CNN Business. «Δεν μπορέσαμε μόνο να σώσουμε τόσο πολλές ζωές. Αλλά απολαμβάνουμε υψηλά επίπεδα επιχειρηματικής φήμης αυτή τη στιγμή. Οι άνθρωποι μας συμπαθούν».

To δημοσίευμα σημειώνει πως και άλλες εταιρείες ανέπτυξαν εμβόλιο κατά του κορονοϊού όμως o Μπουρλά κατάφερε να γίνει συνώνυμο της μάχης απέναντι στον κορωνοϊό, περισσότερο από την BioNTech με την οποία συνεργάστηκε ή από τη Moderna.

Σχετικά με την εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον ο Μπουρλά ανέφερε ότι το εμβόλιο των Pfizer/ BioNTech θα ελέγξει την Όμικρον «αρκετά καλά», ειδικά εάν ο κόσμος λάβει τρεις δόσεις.

Ωστόσο παραδέχθηκε ότι ενδεχομένως η εταιρεία να χρειαστεί να κυκλοφορήσει ένα νέο εμβόλιο, που να στοχεύει ειδικά στην Όμικρον ή σε τυχόν μελλοντικά στελέχη. Μάλιστα, αποκάλυψε πως η εταιρεία αναπτύσσει ένα τέτοιο εμβόλιο, το οποίο ο Μπουρλά εκτιμά ότι θα τεθεί προς έγκριση έως τον Μάρτιο.

Όπως αποκάλυψε αν η Pfizer χρειαστεί να παράξει ειδικά εμβόλια για την παραλλαγή Όμικρον, αυτό δεν θα επιβραδύνει την παραγωγή των εμβολίων που κυκλοφορούν τώρα.

Αξίζει να σημειωθεί πως το CNN αναφέρει ότι η Pfizer τον Νοέμβριο, σημείωσε έσοδα 13 δισ. δολαρίων από το εμβόλιο κατά το γ’ τρίμηνο του έτους ενώ αναμένει έσοδα 36 δισ. δολαρίων για όλο το χρόνο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις