Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

“Ο Άσαντ έριξε το ρωσικό αεροσκάφος”, απαντά το Ισραήλ στον Πούτιν

“Ο Άσαντ έριξε το ρωσικό αεροσκάφος”, απαντά το Ισραήλ στον Πούτιν
φωτογραφία: Twitter

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου επικοινώνησε απόψε τηλεφωνικά με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, έπειτα από την κατάρριψη του ρωσικού στρατιωτικού αεροσκάφους στα ανοικτά της Συρίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του γραφείου του Ισραηλινού πρωθυπουργού, ο Νετανιάχου εξέφρασε στον Πούτιν τα συλλυπητήριά του για το θάνατο των 15 μελών του πληρώματος του ρωσικού αεροσκάφους, επιρρίπτοντας την ευθύνη για τη συντριβή στη Συρία.

“Ο Νετανιάχου εξέφρασε τη λύπη του για το θάνατο των Ρώσων στρατιωτών και δήλωσε ότι η Συρία είναι υπεύθυνη για τη συντριβή του αεροσκάφους”, υπογραμμίζει η ανακοίνωση.

Παράλληλα τόνισε ότι το Ισραήλ είναι έτοιμο να παράσχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για την διερεύνηση του περιστατικού.

Συμπλήρωσε ότι η χώρα του είναι αποφασισμένη να προβάλει αντίσταση στην στρατιωτική παρουσία του Ιράν στη Συρία και να καταπολεμήσει τις προσπάθειες της Τεχεράνης να μεταφέρει οπλισμό στη σιιτική ένοπλη οργάνωση του Λιβάνου, Χεζμπολάχ, με στόχο να χρησιμοποιηθεί ενάντια στο Ισραήλ.

Υπενθυμίζεται ότι από την πρώτη στιγμή η Ρωσία κατηγόρησε ανοιχτά το Ισραήλ πως έστειλε F-16 να κάνουν επίθεση στη Λαττάκεια και κατά τη διάρκεια αυτής της επιχείρησης, κατέρριψε το ρωσικό αεροσκάφος, στο οποίο επέβαιναν 15 Ρώσοι στρατιωτικοί.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις