Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

O Bono χαιρέτισε ναζιστικά για να… κοροϊδέψει τον Σουηδό ακροδεξιό – video

O Bono χαιρέτισε ναζιστικά για να… κοροϊδέψει τον Σουηδό ακροδεξιό – video

Η είδηση πως ο Bono χαιρέτισε ναζιστικά κατά τη διάρκεια συναυλίας των U2 στο Παρίσι προκάλεσε αίσθηση. Το γιατί ο τραγουδιστής του συγκροτήματος αποφάσισε να σηκώσει το δεξί του χέρι για να χαιρετίσει όπως ο Χίτλερ και οι οπαδοί του δεν άργησε να αποκαλυφθεί.

Ο στόχος του Bono ήταν να χλευάσει τον Τζίμι Όκεσον, ηγέτη των ακροδεξιών στη Σουηδία. Το αν το πέτυχε ή καλύτερα το τι πέτυχε με αυτή την κίνηση είναι μια άλλη (μεγάλη) συζήτηση.

Δείτε το στιγμιότυπο

Η συναυλία των U2 στο Παρίσι (στο πλαίσιο της περιοδείας Innocence + Experience Tour) έγινε την περασμένη Κυριακή, ημέρα των εκλογών στη Σουηδία όπως οι ακροδεξιοί (ένα κόμμα με νεοναζιστικές καταβολές) είδαν το ποσοστό τους αυξημένο κατά σχεδόν 5%.

Ο Bono ερμήνευε ενώ είχε “μεταμορφωθεί” στο σατανικό alter ego του, Mr. MacPhisto. Σήκωσε το δεξί του χέρι, χαιρέτισε ναζιστικά και μίλησε για τη… Σουηδία. «Μόλις γύρισα από τη Σουηδία. Δεν ήξερα πόσο πολύ συμπαθούσα τους Σουηδούς. Ψηλοί, ξανθοί, γαλανομάτηδες… βαρετοί. Αλλά τώρα οι Σουηδοί ξεκινούν να ανακαλύψουν την άρια δυναμική τους».

Χαιρετώντας ναζιστικά (δυο φορές) φώναξε: «Όκεσον! Τζίμι Όκεσον». «Τον συμπαθώ, τα πήγε τόσο καλά στις εκλογές σήμερα. Αγαπώ τις εκλογές, αγαπώ τα μπαλόνια, αγαπώ τα κόμματα που ξεφεύγουν από τον έλεγχο» συνέχισε ο Bono ως… Mr. MacPhisto.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις