Σάββατο, 4 Μαΐ
22oC Αθήνα

Ο διεθνώς καταζητούμενος ναρκέμπορας Ντάνιελ Κίναχαν αισθάνεται την ανάσα του νόμου

Ο διεθνώς καταζητούμενος ναρκέμπορας Ντάνιελ Κίναχαν αισθάνεται την ανάσα του νόμου
Ο ναρκέμπορας Ντάνιελ Κίναχαν αισθάνεται πλέον την καυτή ανάσα του νόμου.

Εξαρθρώθηκε το «σούπερ καρτέλ κοκαΐνης» που συνδέεται με τον Ιρλανδό αρχιμαφιόζο Ντάνιελ Κίναχαν.

Ο ναρκέμπορας Ντάνιελ Κίναχαν βρίσκεται υπό ακόμη μεγαλύτερη πίεση μετά τη σύλληψη 49 διεθνών εγκληματιών στο πλαίσιο της επιχείρησης «Φως της Ερήμου».

Μεταξύ των κρατουμένων είναι έξι μεγάλοι διακινητές κοκαΐνης, συμπεριλαμβανομένου του Βόσνιου Edin ‘Tito’ Gacanin, ο οποίος είχε παρευρεθεί στο γάμο του Ντάνιελ Κίναχαν το 2017 στο Ντουμπάι.

Επίσης, συνελήφθησαν δύο εγκληματίες με έδρα την Ισπανία, οι οποίοι συνεργάζονταν στενά με τον 60χρονο «ναρκο-τραπεζίτη» Τζόνι Μόρισσεϊ, ο οποίος συνελήφθη πριν 2 μήνες στην Ισπανία για ξέπλυμα μαύρου χρήματος για λογαριασμό του καρτέλ Κίναχαν.

Τρία άλλα πρόσωπα που συνελήφθησαν  παρείχαν υλικοτεχνική και μεταφορική υποστήριξη σε συνεργάτες του καρτέλ Κίναχαν που δραστηριοποιούνται στην Ολλανδία.

Ένας από αυτούς ήταν κοντά στον ολλανδο-μαροκινό εγκληματία Ναουφάλ Φασίχ, ο οποίος συνελήφθη από την Ιρλανδική αστυνομία το 2016 σε κρησφύγετο του καρτέλ Κίναχαν στο Δουβλίνο.

Η επιχείρηση —που ξεκίνησε από την Europol και στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί από τις ΗΠΑ, την Ολλανδία, το Βέλγιο, τη Γαλλία, την Ισπανία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα— είχε ως στόχο την εξάρθρωση του λεγόμενου «σούπερ καρτέλ» της Ευρώπης.

Το σούπερ καρτέλ αποτελείται από την οικογένεια Κίναχαν και τους συνεργάτες της στα Βαλκάνια, την Ιταλία, την Ολλανδία και το Μαρόκο.

Πρόκειται για την τελευταία φάση σε μια συνεχιζόμενη έρευνα που έχει ήδη οδηγήσει στη σύλληψη ορισμένων από τους στενότερους συνεργάτες του Κίναχαν.

Σύλληψη υπόπτου από την ισπανική Πολιτοφυλακή στο πλαίσιο της έρευνας για τη διακίνηση κοκαΐνης από το «σούπερ καρτέλ» του Ντάνιελ Κίναχαν.
Η ισπανική αστυνομία εξαρθρώνει το τεράστιο «σούπερ καρτέλ» ναρκωτικών το οποίο έλεγχε περίπου το ένα τρίτο του εμπορίου κοκαΐνης στην Ευρώπη.

Εκπρόσωπος της ισπανικής Πολιτοφυλακής δήλωσε πως «επί μήνες η Πολιτοφυλακή εργάζεται στενά και συντονισμένα με την αστυνομία του Ντουμπάι στο πλαίσιο της επιχείρησης Faukas. Αυτή η συνεργασία ενίσχυσε τους δεσμούς μεταξύ των δύο αστυνομικών δυνάμεων, γεγονός που διευκόλυνε μια σειρά επιτυχημένων αστυνομικών ενεργειών τους τελευταίους μήνες.

Μέσα από αυτή τη διεθνή προσπάθεια όλων των υπηρεσιών, στέλνεται ένα ξεκάθαρο μήνυμα στις εγκληματικές οργανώσεις… ότι κανένα μέρος δεν είναι ασφαλές για όσους προσπαθούν να αποφύγουν τη δικαιοσύνη. Περισσότεροι από 30 τόνοι κοκαΐνης κατασχέθηκαν σε διαφορετικά ευρωπαϊκά λιμάνια κατά τη διάρκεια της έρευνας και εκτιμάται ότι αυτή η μεγάλης έκτασης εγκληματική οργάνωση βρισκόταν πίσω από το ένα τρίτο της συνολικής αγοράς κοκαΐνης στην Ευρώπη».

Αν και το καρτέλ Κίναχαν παραμένει στο Ντουμπάι, οι αρχές των ΗΑΕ έχουν παγώσει τα περιουσιακά τους στοιχεία ενώ τα φώτα της δημοσιότητας συνεχίζουν να πέφτουν πάνω στην οικογένεια Κίναχαν.

Ένας Ολλανδός ερευνητής δήλωσε στην Ιρλανδική εφημερίδα Sun πως «αυτό είναι ένα σημαντικό πλήγμα για όσους ανήκουν στην εγκληματική οργάνωση Κίναχαν και τους συνεργάτες τους οι οποίοι δραστηριοποιούνται στο υψηλότερο επίπεδο του παγκόσμιου εμπορίου ναρκωτικών. Όλοι τώρα θα προσπαθούν να κρυφτούν και θα αναρωτιούνται πότε θα είναι η επόμενη κίνηση από τις αρχές επιβολής του νόμου και από πού αυτή θα προέλθει».

Πηγή: The Irish Sun

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις