Παρασκευή, 3 Μαΐ
24oC Αθήνα

Ο Δημήτρης Κολοβέτσιος μίλησε στο newsit.gr για τον σεισμό στην Τουρκία: «Φοβάμαι τώρα που επιστρέφω»

Ο Δημήτρης Κολοβέτσιος μίλησε στο newsit.gr για τον σεισμό στην Τουρκία: «Φοβάμαι τώρα που επιστρέφω»
Intime.gr

Για τις στιγμές πανικού που έζησε στον φονικό σεισμό της Τουρκίας, μίλησε στο Newsit.gr ο Δημήτρης Κολοβέτσιος, ο οποίος επιστρέφει πλέον στη γειτονική χώρα.

Στην Τουρκία επιστρέφει, μετά από λίγες ημέρες παραμονής του στην Ελλάδα, ο ποδοσφαιριστής Δημήτρης Κολοβέτσιος, ο οποίος έζησε τρομακτικές στιγμές στην Καισαρεία όπου μένει, από τον φονικό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ που χτύπησε πόλεις της γείτονος χώρας και της Συρίας.

Ο ποδοσφαιριστής της ομάδας Καϊσέρισπορ, μιλώντας στο newsit.gr, εξηγεί τους λόγους που λίγα 24ωρα αφότου μετέβη στην Ελλάδα, ξαναγυρίζει πίσω στην Καισάρεια. “Επιστρέφω γιατί αυτές είναι οι οδηγίες από την ομάδα, μέχρι να βγάλει η τουρκική ομοσπονδία για το τί μέλλει γενέσθαι για το πρωτάθλημά μας. Μας είπαν να γυρίσουμε για οτιδήποτε προκύψει, για να κάνουμε κάποιες προπονητικές”.

Ο κ. Κολοβέτσιος εξηγεί ότι “η Καισάρεια είναι περίπου 250 χλμ από το επίκεντρο του σεισμού. Και η απόσταση του Χατάι που επλήγη περισσότερο από το επίκεντρο είναι ίδια, απλά σε εμάς η Καισάρεια είναι σε μεγάλο υψόμετρο, 1000μέτρα και αυτό ήταν που μας έσωσε, μόνο με υλικές ζημιές είμαστε”.

Η ώρα της επιστροφής σε μία Τουρκία που οι πληγές είναι ακόμα νωπές είναι δύσκολη για τον διεθνή ποδοσφαιριστή. “Φοβάμαι τώρα που επιστρέφω, γιατί μιλάω και με φίλους μου στην πόλη και μου λένε ότι ακόμα κουνιούνται, ότι δεν έχουν σταματήσει οι μετασεισμοί. Υπάρχει μεγάλη ανησυχία. Και στο κτίριο που μένω και το δικό μου διαμέρισμα πρέπει πρώτα να ελεγχθεί από το κράτος γιατί έγιναν κάποιες ρωγμές στο ισόγειο και στο σπίτι μου”.

Ο Δημήτρης Κολοβέτσιος περιγράφει μιλώντας στο Newsit.gr τις στιγμές πανικού που έζησε στο χτύπημα του εγκέλαδου, ενώ όπως λέει αρχικά πίστευε ότι είχαν μπει ληστές στο διαμέρισμά του. “Ο πρώτος σεισμός με βρήκε στο διαμέρισμά μου, στον 14ο όροφο. Ξύπνησα έντρομος, εκείνη τη στιγμή το μυαλό μου πήγαινε παντού. Μόλις άνοιξα τα μάτια μου πίστεψα ότι γινόταν ληστεία γιατί άκουγα τα αντικείμενα μέσα που έκαναν δυνατού θορύβους, ακουγόντουσαν πόρτες, ντουλάπια. Όταν σηκώθηκα από το κρεβάτι, δεν μπορούσα καλά-καλά να περπατήσω εως την πόρτα γιατί είχε πολύ έντονη ταλάντωση, δεν μπορούσα να μείνω όρθιος. Μετά πήγα κάτω από το περβάζι της πόρτας, περίμενα να περάσει, ή έστω να σταματήσει για λίγο για κάποια δευτερόλεπτα έτσι ώστε να φορέσω έστω κάτι πάνω μου και να αποχωρήσω από το σπίτι. Κράτησε πολύ, περίπου ενάμιση λεπτό”.

Ο Έλληνας αθλητής της τουρκικής ομάδας δήλωσε ότι όταν κατέβηκε με τους άλλους ενοίκους κάτω, χιόνιζε σφοδρα και η θερμοκρασία ήταν κάτω του μηδενός. Προσωρινό κατάλυμα βρήκε στο προπονητικό κέντρο της ομάδας του με τους συναθλητές του, όπου και βίωσε και τον δεύτερο μεγάλο σεισμό που έγινε στην Τουρκία.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις