Site icon NewsIT

Ο δολοφόνος του Τζον Λένον ζήτησε να αποφυλακιστεί και για 11η φορά η απάντηση ήταν όχι

27.08.2020 | 14:38
Ο δολοφόνος του Τζον Λένον ζήτησε να αποφυλακιστεί και για 11η φορά η απάντηση ήταν όχι

FILE PHOTO: A mug-shot of Mark David Chapman, who shot and killed John Lennon, is displayed on the 25th anniversary of Lennon's death at the NYPD in New York December 8, 2005. Chapman is currently imprisoned at Attica State Prison in New York, serving a 20-year-to-life sentence after pleading guilty to 2nd degree murder. REUTERS/Chip East/File Photo

Ήταν 8 Δεκεμβρίου του 1980 όταν ο Τζον Λένον περπατούσε αμέριμνος έξω από το σπίτι του στο Σέντραλ Παρκ. Τότε, τον πλησίασε ο Μαρκ Τσάπμαν, ο οποίος τον πυροβόλησε και τον σκότωσε. Το προηγούμενο βράδυ του είχε ζητήσει να του υπογράψει τον δίσκο του Double Fantasy.

Ο Τσάπμαν, είχε σχεδιάσει την δολοφονία μήνες πριν και περίμενε στον Λένον έξω από το σπίτι του. Ο Λένον επέστρεφε με την σύζυγό του Γιόκο Όνο από μια ηχογράφηση. Λίγο πριν μπουν στο κτίριο Ντακότα ο Τσάπμαν πυροβόλησε 5 φορές με ένα 38αρι περίστροφο με τις 4 σφαίρες να βρίσκουν δυστυχώς τον Λένον.

Ο δολοφόνος δεν έφυγε από το σημείο αλλά έμεινε διαβάζοντας το βιβλίο «Ο φύλακας στην Σίκαλη» του Τζ. Ντ. Σάλιντζερ, μέχρι να τον συλλάβουν. 

Σαράντα χρόνια μετά, ο Μαρκ Τσάπμαν, ζήτησε για 11η φορά να του δοθεί χάρη και να αποφυλακιστεί αλλά η απάντηση ήταν και πάλι όχι. 

Ο δολοφόνος του Τζον Λένον εμφανίστηκε την περασμένη εβδομάδα ενώπιον του συμβουλίου αναστολών της Νέας Υόρκης αλλά δεν κατάφερε να πείσει για την μεταμέλειά του.

Τώρα θα πρέπει να περιμένει άλλα 2 χρόνια για να εξεταστεί για 12η φορά το αίτημά του.

Με πληροφορίες από TMZ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version