Κόσμος

Ο δρόμος μέσα στον (Ατλαντικό) ωκεανό – Εντυπωσιακό video

Ονομάζεται "ο δρόμος του Ατλαντικού Ωκεανού" και είναι ακριβώς αυτό: ένας δρόμος που περνά μέσα από τον Ατλαντικό και ενώνει τα νησάκια της περιοχής. Έχει μήκος 8,3 χιλιόμετρα και βρίσκεται στη Νορβηγία.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Είναι ο δρόμος που συνδέει τις πόλεις Μόλντε και Κρίστιανσουντ. Για τους ντόπιους είναι ο δρόμος στον ωκεανό, ένα κομμάτι ασφάλτου που προσφέρει απίστευτη εμπειρία καθώς οι οδηγοί, αν είναι τυχεροί, μπορούν να δουν στο πλάι τους φάλαινες και φώκιες!

Διασχίζει το αρχιπέλαγος της Νορβηγικής Θάλασσας και έχει 12 γέφυρες που στηρίζονται σε νησίδες. Έχει χαρακτηριστεί η καλύτερη διαδρομή με αυτοκίνητο.

Αν όμως τύχει κάποιος να περνά ενώ έχει ξεσπάσει καταιγίδα, τα πράγματα γίνονται εξαιρετικά επικίνδυνα αφού η οργή της θάλασσας “ξεσπά” πάνω στο δρόμο!

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ VIDEO

Ο δρόμος του ωκεανού άρχισε να κατασκευάζεται την 1η Αυγούστου του 1983. Κατά τη διάρκεια της κατασκευής του ξέσπασαν 12 καταιγίδες. Τελικά, ολοκληρώθηκε και εγκαινιάστηκε στις 7 Ιουλίου του 1989.

Κόστισε 122 εκατομμύρια νορβηγικές κορόνες. Το ποσό καλύφθηκε κατά 75% από το κράτος και κατά 25% από τα χρήματα των διοδίων. Για 10 χρόνια οι οδηγοί που χρησιμοποιούσαν το δρόμο πλήρωναν διόδια. Όταν όμως το ποσό καλύφθηκε, τα διόδια και οι μπάρες ξηλώθηκαν και πια η διέλευση είναι ελεύθερη.

Με πληροφορίες από την Wikipedia

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο τυφώνας Dolphin σαρώνει την Ανατολική Κίνα – Καταρρακτώδεις βροχές, ισχυροί άνεμοι και πλημμύρες
Οι αρχές του Πεκίνου έχουν ήδη αυξήσει το επίπεδο προειδοποίησης για καταρρακτώδεις βροχές, ενώ η κινεζική πρωτεύουσα προετοιμάζεται να ενεργοποιήσει το σχέδιο αντιμετώπισης πλημμυρών
People wade through a flooded street after Typhoon Dolphin brought heavy rain to Shanghai, China, August 10, 2026. REUTERS/Go Nakamura
Ντόναλντ Τραμπ: Οι συνομιλίες με το Ιράν είναι «σαν παρτίδα σκάκι» – «Είμαστε επαγγελματίες παίκτες», απαντά η Τεχεράνη
Η ιρανική διπλωματία διαμηνύει ότι δεν βρίσκονται σε εξέλιξη απευθείας διαπραγματεύσεις με την Ουάσινγκτον, αλλά μόνο ανταλλαγές μηνυμάτων μέσω μεσολαβητών
Ντόναλντ Τραμπ
Τα παιχνίδια τακτικής Τραμπ για τα Στενά του Ορμούζ, η «επιστροφή» στο προσκήνιο του Μοτζτάμπα Χαμενεΐ και τα πυρηνικά
«Τα Στενά του Ορμούζ είναι πιο σημαντικά από τις ατομικές βόμβες», λέει αναφερόμενος στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, ο Μοχσέν Ρεζαΐ, νέος γραμματέας του ανώτατου οργάνου ασφαλείας της Τεχεράνης
Ντόναλντ Τραμπ