Κόσμος

Ο εισαγγελέας ζητεί την προφυλάκιση στενού συνεργάτη Τραμπ

Ομοσπονδιακό δικαστήριο διέταξε την Παρασκευή (15.06.2018) την προφυλάκιση του πρώην επικεφαλής του προεκλογικού επιτελείου του Ντόναλντ Τραμπ, Πολ Μάναφορτ, εν αναμονή της δίκης του.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σε βάρος του Μάναφορτ είχε ασκηθεί δίωξη από τον περασμένο Οκτώβριο για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, φοροδιαφυγή, τραπεζική απάτη και παράνομο λόμπινγκ. Ο ίδιος δηλώνει αθώος για όλες τις κατηγορίες και η πρώτη δίκη του πρόκειται να γίνει τον Ιούλιο στη Βιρτζίνια.

Ο πρώην στενός συνεργάτης του προέδρου Τραμπ είχε αποφύγει μέχρι τώρα τη φυλακή: παρέμενε σε κατ’ οίκον περιορισμό και ήταν υποχρεωμένος να φορά συσκευή ηλεκτρονικού εντοπισμού. Η δικαστής Έιμι Μπέρμαν-Τζάκσον αποφάσισε σήμερα να άρει αυτούς τους όρους και να διατάξει την προφυλάκισή του καθώς έκρινε ότι ο Μάναφορτ και ένας συνεργάτης του επιχείρησαν να επηρεάσουν μάρτυρες που πρόκειται να καταθέσουν στη δίκη του.

Η απόφαση της Μπέρμαν-Τζάκσον συνιστά μια νίκη για τον ειδικό εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ ο οποίος υποστήριζε ότι ήταν αναγκαίιο να οδηγηθεί ο Μάναφορτ στη φυλακή για να μην επηρέζει τους μάρτυρες. Σύμφωνα με τον Μιούλερ, τους τελευταίους μήνες ο Μάναφορτ επιχείρησε επανηλειμμένα να τηλεφωνήσει ή να στείλει μηνύματα μέσω κινητού τηλεφώνου σε πρώην συνεργάτες του.

“Δεν μπορώ να κλείσω τ’ αυτιά σ’ αυτές τις κατηγορίες”, είπε η δικαστής. “Προδώσατε την εμπιστοσύνη που σας δείξαμε πριν από έξι μήνες”, πρόσθεσε, σύμφωνα με το BuzzFeed.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ισραήλ: Ο Άιζενκοτ ζητά εντολή σχηματισμού κυβέρνησης – «Σημαντική πρόοδος» στις διαπραγματεύσεις
Οι πολιτικές δυνάμεις που συμμετέχουν στο μπλοκ καλύπτουν ένα ευρύ ιδεολογικό φάσμα, από την Αριστερά έως την εθνικιστική Δεξιά, γεγονός που καθιστά τις διαπραγματεύσεις ιδιαίτερα σύνθετες
Ισραήλ
Μερτς: Οι μουσουλμάνοι που δεν αναγνωρίζουν την ευθύνη μας για το Ολοκαύτωμα να φύγουν από τη Γερμανία
Ο Μερτς επανέλαβε δήλωση του Ρίχαρντ φον Βάιτσεκερ το 1985 ότι «οι νέοι δεν φέρουν ευθύνη για όσα συνέβησαν τότε, φέρουν όμως ευθύνη για το πώς αυτά θα αποτυπωθούν στην Ιστορία»
Ο Γερμανός καγκελάριος, Friedrich Merz
Πρόκληση Φιντάν από τα Κατεχόμενα: Μόνη λύση δύο κράτη στο νησί – Παράνομη η επίσκεψη λέει η Λευκωσία
«Η επίσκεψη αυτή αποτελεί μία ακόμη πρόκληση, που προστίθεται στις συνεχιζόμενες παραβιάσεις της κυριαρχίας, της ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Τουρκία»
Χακάν Φιντάν
Προκαλεί το τουρκικό ΥΠΕΞ για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου: «Άκυρες οι NAVTEX, δεν έχουμε δώσει ακόμη άδεια»
Η Άγκυρα επικαλείται τα όρια που έχει γνωστοποιήσει στα Ηνωμένα Έθνη από τις 18 Μαρτίου 2020 - Ελληνικές διπλωματικές πηγές: Σαφές το διεθνές δίκαιο της θάλασσας
Στο λιμάνι του Ηρακλείου κατέπλευσε το πρωί της Τρίτης 27 Οκτωβρίου το γαλλικό πλοίο ABEILLE MARENGO, ενόψει των υποθαλάσσιων ερευνών για το έργο Great Sea Interconnector. Tο γαλλικό πλοίο αναμένεται να αποτελέσει τη βάση για τις προπαρασκευαστικές εργασίες που συνδέονται με την ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης - Κύπρου στην Ανατολική Μεσόγειο.  Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2026 (ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ 156