Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Ο ελέφαντας που αγάπησε τη Βασίλισσα [pics, vid]

Ο ελέφαντας που αγάπησε τη Βασίλισσα [pics, vid]

Ένας θηλυκός ελέφαντας, η επτά ετών Ντόνα, χάρηκε πολύ που γνώρισε τη Βασίλισσα της Αγγλίας. Η οποία την τάισε και μπανάνες!

Η μονάρχης, συνοδευόμενη από τον σύζυγό της πρίγκιπα Φίλιππο βρέθηκε την Τρίτη (11.04.2017) στον Ζωολογικό Κήπο του Whipsnade για να εγκαινιάσει ένα Κέντρο για ελέφαντες. Και οι διοίκηση του ζωολογικού κήπου της επεφύλασσε μια έκπληξη: να ταΐσει μπανάνες την 7 ετών ελεφαντίνα Ντόνα. Η οποία φάνηκε να συμπαθεί ιδιαίτερα τη Βασίλισσα.

Όταν οι φροντιστές της, έδωσαν από μια μπανάνα στη Βασίλισσα και τον Δούκα του Εδιμβούργου για την ταΐσουν, η Ντόνα πήρε με μεγάλη ευχαρίστηση το φαγητό από τα χέρια τους. Και την πρώτη και τη δεύτερη φορά.

Δεν μπορεί να πει κανείς το ίδιο για τη Βασίλισσα, που έκανε ένα διακριτικό βηματάκι προς τα πίσω καθώς η Ντόνα άπλωνε την προβοσκίδα της για να βρεί… κι άλλη μπανάνα!

Δείτε το video

Αργότερα, η Βασίλισσα Ελισάβετ οδηγήθηκε στο εσωτερικό του κέντρου για να γνωρίσει την 8 μηνών Ελισάβετ, την ελεφαντίνα, που πήρε το όνομά της προς τιμήν της Βασίλισσας, αφού έφτασε στον ζωολογικό κήπο μια μέρα πριν εκείνη συμπληρώσει τα 90 της χρόνια.

Η Βασίλισσα ενημερώθηκε και για τον τρόπο που οι υπάλληλοι του ζωολογικού κήπου φροντίζουν τους ελέφαντες, προσέχουν τα δόντια τους, τους ταΐζουν, τους καθαρίζουν τα πόδια και σύμφωνα με τον Lee Sambrook, η Ελισάβετ έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και συνέκρινε την φροντίδα των ελεφάντων με εκείνη των αλόγων, τα οποία η ίδια υπεραγαπά.

Με πληροφορίες από Daily Mail
Φωτογραφίες: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε