Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Ο Έλληνας γκέι δάσκαλος που “γοήτευσε” Τραμπ και Μελάνια

Ο Έλληνας γκέι δάσκαλος που “γοήτευσε” Τραμπ και Μελάνια

Ο Νίκος Γιαννόπουλος είναι από την Ρόδο και βραβεύτηκε ως ο καλύτερος δάσκαλος του Λονγκ Άιλαντ στις ΗΠΑ. Ωστόσο, έγινε γνωστός σε όλο τον κόσμο μετά από την γενναία του στάση απέναντι στον Ντόναλντ και την Μελάνια Τραμπ.

Ο Νίκος περήφανος επισκέφτηκε τον Λευκό Οίκο φορώντας την κονκάρδα της LGBTQ κοινότητας, με το ουράνιο τόξο, στάθηκε δίπλα στον Πρόεδρο των ΗΠΑ και άνοιξε την βεντάλια του… χωρίς να μείνει στα “τυπικά”, ήταν απλά ο εαυτός του. 

Όπως είπε ο ίδιος, ο λόγος που επισκέφτηκε τον Λευκό Οίκο ήταν ως τιμή για την διάκρισή του στην πολιτεία του. Εκείνος, λοιπόν, σκέφτηκε πως είναι η τέλεια ευκαιρία για να δηλώσει στον Τραμπ ότι είναι γκέι. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις 30 Απριλίου και τότε είχε ανεβάσει στο προφίλ του στο facebook μια ομαδική φωτογραφία όλων όσοι είχαν πάει τότε στον Λευκό Οίκο.

Σε αυτή του την ανάρτηση εξήγησε ότι φόρεσε την καρφίτσα για να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του για την κοινότητα LGBTQ που τον διδάσκει να είναι υπερήφανος, τολμηρός και υπερήφανος για την ταυτότητά του, ακόμα και όταν οι συνθήκες το κάνουν τόσο δύσκολο. Και έφερε μαζί του τη βεντάλια για να γιορτάσει τη χαρά και την ελευθερία της μη συμμόρφωσης με το φύλο.

“Όταν συναντήθηκα με τον πρόεδρο ως καθηγητής της χρονιάς του Ρόουντ Άιλαντ, δεν ήξερα τι να περιμένω. Μετά από μια μακρά διαδικασία ελέγχων ασφαλείας, φτάσαμε στην αίθουσα Roosevelt όπου συναντηθήκαμε με τη γραμματέα εκπαίδευσης Betsy DeVos. Λίγο αργότερα, μπήκαμε στο Οβάλ Γραφείο. Ο άνδρας που καθόταν στο γραφείο διάβαζε προετοιμασμένα σχόλια σε ένα φύλλο χαρτιού και έκανε κάποιες παρατηρήσεις σχετικά με τους διευθύνοντες συμβούλους και ποιες δηλώσεις «αγάπησε» με βάση τις εκλογές που είχε κερδίσει. Δεν σηκώθηκε από το κάθισμά του για να παραδώσει στον εθνικό δάσκαλο της χρονιάς το πολύτιμο βραβείο του, ούτε του επέτρεψε να μιλήσει”.

Για αυτό και ο Ροδίτης δάσκαλος αποφάσισε να περάσει το μήνυμα του στο Τραμπ σαν παρουσία… Ήθελε να του πει ότι “οι πολιτικές κατά της κοινότητας LGBTQ έχουν κόστος. H LGBTQ κοινότητα τραυματίζεται από πολιτικούς που επιτίθενται στο δικαίωμά μας στην αγάπη ή απλά στο να υπάρχουμε” .

Πριν από τρεις μέρες βγήκαν και οι επίσημες φωτογραφίες της συνάντησης από τον Λευκό Οίκο. Ο Γιαννόπουλος στέκεται περήφανος δίπλα από τον Τραμπ και χαμογελάει έχοντας ανοιχτή την βεντάλια του κλέβει τις εντυπώσεις. Οι φωτογραφίες έγιναν viral ενώ  όπως αποκάλυψε οΤραμπ το διασκέδασε και τον ενθάρρυνε λέγοντας του: “κάντο οπωσδήποτε”. Μάλιστα ο Τραμπ του είπε ότι ήταν “πολύ κομψός” με τη βεντάλια του.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε