Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Ο επαναστάτης Μπλερ καλεί σε εξέγερση κατά του Brexit [vid]

ΦΩΤΟ ΑΠΟ REUTERS
ΦΩΤΟ ΑΠΟ REUTERS

Στην πρώτη του σημαντική πολιτική παρέμβαση μετά από το δημοψήφισμα για το Brexit ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Τόνι Μπλερ εμφανίστηκε με “επαναστατική” διάθεση. Και αυτό γιατί κοίταξε κατάματα τους πολίτες που τον παρακολουθούσαν και ζήτησε να κάνουν εξέγερση κατά του Brexit.

Ο ίδιος τόνισε ότι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για την έξοδο από την ΕΕ συνιστά απειλή για τη χώρα. Ο Μπλερ ζήτησε να συσπειρωθούν οι αντίπαλοι του Brexit λέγοντας ότι δεν ήταν επαρκώς σαφές το νόημα του δημοψηφίσματος όταν αυτό διενεργήθηκε και ότι η κυβέρνηση ήταν προσανατολισμένη στο “Brexit με κάθε κόστος”.

“Οι πολίτες ψήφισαν χωρίς να γνωρίζουν τους όρους του Brexit. Καθώς αυτοί αποσαφηνίζονται τώρα είναι δικαίωμά τους να αλλάξουν γνώμη. Η αποστολή μας είναι να τους πείσουμε να το πράξουν”, είπε ο Μπλερ σε ομιλία του στην φιλοευρωπαϊκή οργάνωση Open Britain.

“Δεν είναι η ώρα για υποχώρηση, αδιαφορία ή απελπισία, αλλά είναι η ώρα να εξεγερθούμε υπερασπιζόμενοι αυτά που πιστεύουμε”, είπε στο City του Λονδίνου. Ο Μπλερ είπε ότι οι επιπτώσεις από την έξοδο από την ΕΕ θα ήταν αρνητικές για την Βρετανία, την Ευρώπη και τον κόσμο.

Όταν δέχτηκε πιέσεις να απαντήσει αν θεωρεί ότι θα πρέπει να διενεργηθεί και δεύτερο δημοψήφισμα, απάντησε: “Το μόνο που λέω είναι ένα πολύ, πολύ απλό πράγμα, ότι αυτή είναι η αρχή της διαπραγμάτευσης – ότι αν ένα σημαντικό τμήμα από το 52% (που ψήφισαν Όχι) αλλάξει γνώμη, θα πρέπει να έχουμε την ευκαιρία να αναθεωρήσουμε αυτή την απόφαση”.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε