Κόσμος

Ο Ερντογάν απαγόρευσε τη χρησιμοποίηση της λέξης “Αρένα” στα γήπεδα!

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ζήτησε σήμερα να απαγορευτεί η χρησιμοποίηση της λέξης "αρένα" στις ονομασίες των τουρκικών γηπέδων, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για έναν όρο που δεν προέρχεται από την τουρκική γλώσσα και επιπλέον παραπέμπει στις συγκρούσεις των μονομάχων με άγρια θηρία.

Πολλά στάδια στην Τουρκία περιλαμβάνουν στην ονομασία τους τη λέξη “αρένα”, συνήθως σε συνδυασμό με την επωνυμία του σπόνσορα της ομάδας. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι τα γήπεδα των ποδοσφαιρικών ομάδων Γαλατάσαραϊ (Turk Telekom Arena) και Μπεσίκτας (Vodafone Arena) ή της ομάδας μπάσκετ Μπεσίκτας (Ulker Sports Arena).

“Είμαι κατά της αρένας. Ξέρετε τι έκαναν στις αρένες στο παρελθόν; Άνθρωποι διαμελίζονταν από ζώα” είπε ο Τούρκος πρόεδρος σε μια ομιλία του στην Κωνσταντινούπολη, κατά τη διάρκεια μιας τελετής απονομής των πτυχίων σε σπουδαστές θρησκευτικών σχολών. “Έδωσα οδηγίες στο υπουργείο (Αθλητισμού) να καταργηθεί η λέξη αρένα από τις ονομασίες των σταδίων”, πρόσθεσε.

Ο Ερντογάν υπερασπίζεται με πάθος την τουρκική γλώσσα και μόλις πριν από δύο ημέρες είχε ταχθεί κατά της χρησιμοποίησης ξένων λέξεων στις πινακίδες ή τις ονομασίες αθλητικών εγκαταστάσεων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
29 παιδιά σκοτώθηκαν στον «πόλεμο» μεταξύ αντιπάλων καρτέλ στο Μεξικό - Τουλάχιστον 97 οι αγνοούμενοι
Ο πόλεμος μεταξύ των κληρονόμων του «Ελ Τσάπο» και της φράξιας του «Ελ Μάγιο» στην πολιτεία Σιναλόα έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 1.200 ανθρώπους, ενώ άλλοι 1.400 αγνοούνται
Εθνικοί φρουροί αποκλείουν μια περιοχή όπου ένα πτώμα βρίσκεται σε δρόμο στην πόλη Culiacan της πολιτείας Sinaloa
Θύμα ανθρωποκτονίας «απευθύνθηκε» στον δολοφόνο του μέσω βίντεο AI την ώρα της δίκης στις ΗΠΑ - «Σε μια άλλη ζωή, ίσως να ήμασταν φίλοι»
Το βίντεο σηματοδοτεί μια καινοτόμα χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης στο δικαστικό σύστημα, που αντιμετωπίζει την ταχέως εξελισσόμενη τεχνολογία με ένα μείγμα έντονου ενδιαφέροντος και δέους
Το ολόγραμμα του δολοφονημένου Κρίστοφερ Πέλκι