Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Ο Ερντογάν δεν θα πάει στα Κατεχόμενα για τη «μαύρη» επέτειο της εισβολής

Ο Ερντογάν δεν θα πάει στα Κατεχόμενα για τη «μαύρη» επέτειο της εισβολής
Φωτογραφία αρχείου Reuters

Την Τετάρτη 20 Ιουλίου 2022 συμπληρώνονται 48 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο.

Σε αντίθεση με άλλες χρονιές, ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δεν θα πάει στα Κατεχόμενα για τη “μαύρη” επέτειο. Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, φαίνεται πως ο Ερντογάν επέλεξε να κρατήσει χαμηλότερους τόνους στο ζήτημα του Κυπριακού.

Όπως μετέδωσε το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, συνολικά τέσσερα πλοία του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, θα βρεθούν στο λιμάνι της κατεχόμενης Αμμοχώστου και της κατεχόμενης Κερύνειας μέσα στις επόμενες ημέρες, στο πλαίσιο των “εορτασμών”.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της τουρκοκυπριακής εφημερίδας “Χαλκίν Σεσί”, εκτός από τη φρεγάτα TCG Giresun και το υποβρύχιο TCG BURAKREİS στο λιμάνι της κατεχόμενης Κερύνειας, στο λιμάνι της κατεχόμενης Αμμοχώστου θα βρεθούν επίσης από τις 19 μέχρι τις 23 Ιουλίου τα πλοία TCG BAYRAKTAR και TCG SOKULLU MEHMET PAŞA της Σχολής Θαλάσσιου Πολέμου του Πανεπιστημίου του Υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας, τα οποία θα βρίσκονταν στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο από τις 14 Ιουλίου μέχρι τις 4 Αυγούστου, για σκοπούς άσκησης των φοιτητών του τρίτου έτους.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις