Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Ο Ερντογάν ειρωνεύεται τον Μπάιντεν: Ένας δικτάτορας δεν θα πήγαινε σε δεύτερο γύρο εκλογών

Ο Ερντογάν ειρωνεύεται τον Μπάιντεν: Ένας δικτάτορας δεν θα πήγαινε σε δεύτερο γύρο εκλογών

Με τον αέρα της νίκης στον πρώτο γύρο των τουρκικών εκλογών ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απάντησε στον Τζο Μπάιντεν που τον έχει αποκαλέσει απολυταρχικό ηγέτη.

Ο Ερντογάν μιλώντας στο CNN, στην πρώτη συνέντευξη σε δυτικό μέσο, απαντά ειρωνικά στις κατηγορίες του Τζο Μπάιντεν για αυταρχική συμπεριφορά.

«Δεν είμαι δικτάτορας. Ένας δικτάτορας δεν θα πήγαινε σε δεύτερο γύρο εκλογών», απαντώντας έτσι στον Μπάιντεν και ξεκαθάρισε πως «χωρίς αμφιβολία θα συνεργαστώ με τον κ. Μπάιντεν. Και εάν ο Μπάιντεν αποχωρήσει, θα συνεργαστώ και με αυτόν που θα τον διαδεχθεί».

Παράλληλα αναφέρεται στην ειδική σχέση με την Ρωσία και τον Βλαντιμίρ Πούτιν ενώ τόνισε πως εξακολουθεί να έχει πρόβλημα με την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ καθώς συνεχίζει να προσφέρει άσυλο σε τρομοκράτες. Επίσης κατηγορεί τη Δύση πως δεν ακολουθεί ισορροπημένη προσέγγιση με τη Μόσχα.

Στα οικονομικά και στην δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζει η Τουρκία ο κ. Ερντογάν επανέλαβε τη θεωρία περί κοινού μείωσης επιτοκίων και πληθωρισμού και ξεκαθάρισε πως δεν αλλάζει την πολιτική του.

Για τη συνάντηση με τον Σινάν Ογάν, είχε δείξει ότι δεν βλέπει με καλό μάτι τη συνεργασία και στο CNN αρκέστηκε να πει πως «δεν είμαι άνθρωπος που του αρέσει να διαπραγματεύεται με τέτοιο τρόπο. Δεν είναι τα άτομα που κάνουν τους βασιλιάδες, ο λαός κάνει τους βασιλιάδες».

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις