Πέμπτη, 2 Μαΐ
17oC Αθήνα

Ο Ερντογάν έξω φρενών με δημοσιογράφο που ρώτησε για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Τουρκία

Ο Ερντογάν έξω φρενών με  δημοσιογράφο που ρώτησε για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Τουρκία

«Δεν έχεις το δικαίωμα να με διακόπτεις, να με σέβεσαι!», αντέδρασε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν όταν δέχθηκε ερώτηση από δημοσιογράφο του PBS για τους φυλακισμένους δημοσιογράφους και πολιτικούς στην Τουρκία.

Η ερώτηση που έκανε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να… βγει από τα ρούχα του αφορούσε στη συστηματική παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία.

Ο διάλογος που προκάλεσε την οργή του προέδρου της Τουρκίας:

Δημοσιογράφος: Οι επικριτές σας λένε ότι φυλακίζοντας αυτούς τους ανθρώπους, δημιουργείται η εντύπωση ότι τους φιμώνετε, ότι κατά κάποιο τρόπο σας απειλούν. Απειλείστε λοιπόν από αυτούς τους ανθρώπους;

Ερντογάν: Γιατί εσείς ενδιαφέρεστε τόσο πολύ γι’ αυτό το θέμα; Η Τουρκία είναι κράτος δικαίου. Αυτές οι αποφάσεις δίνονται από τη δικαιοσύνη.

Δημοσιογράφος: Λέω ότι το Ευρωπαϊκό – συγνώμη για τη διακοπή – το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων διαφωνεί με αυτή την άποψη.

Ερντογάν: Μη με διακόπτεις! Δεν έχεις δικαίωμα να διακόπτεις. Δεν έχεις το δικαίωμα να με διακόπτεις. Πρέπει να με σέβεσαι. Όπως να σέβεσαι και τις αποφάσεις της δικαιοσύνης.

Παρακολουθήστε τον διάλογο που έκανε τον Ερντογάν να «εκραγεί»:

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις