Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Ο Ερντογάν μπορεί να πάει στη Μόσχα, μπορεί και όχι…

Ερντογάν - Πούτιν

Θα πάει ή όχι ο Ερντογάν στη Ρωσία για τα εγκαίνια του Turkish Stream; Ο Τούρκος Πρέσβης δεν το αποκλείει, η Μόσχα δεν το γνωρίζει.

Στην διπλωματία των… αβέβαιων ταξιδιών φαίνεται πως επιδίδεται ο Ερντογάν. Χθες αξιωματούχοι της Άγκυρας άφηναν να εννοηθεί ότι ο Τούρκος Πρόεδρος το ξανασκέφτεται για το ταξίδι του στην Ουάσιγκτον, γιατί θύμωσε από τα ψηφίσματα αναγνώρισης της γενοκτονίας των Αρμενίων.

Σήμερα ο Τούρκος πρεσβευτής στη Μόσχα Μεχμέτ Σαμσάρ , μετά την συνάντηση που είχε με τον κυβερνήτη της περιοχής του Λένινγκραντ Αλεξάντρ Ντορζντένκο, δήλωνε πως ο Ερντογάν ενδέχεται να επισκεφθεί την Ρωσία για τα εγκαίνια του αγωγού φυσικού αερίου Turkish Stream.

Λίγες ώρες αργότερα πάντως ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Ντμίτρ Πεσκόφ διευκρίνιζε στο Ria Novosti, πως δεν υπάρχει προς το παρόν συγκεκριμένη ημερομηνία για την επίσκεψη αυτή του Ερντογάν.

Παράλληλα ο Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι οι ακριβείς ημερομηνίες, στις οποίες θα γίνουν τα εγκαίνια των αγωγών φυσικού αερίου Turkish Stream και Sila Sibiri (Η δύναμη της Σιβηρίας), δεν έχουν προς το παρόν καθορισθεί.

Νωρίτερα το πρακτορείο TASS, επικαλούμενο δική του πηγή, είχε μεταδώσει ότι η Gazprom και η Κίνα συμφώνησαν ώστε τα εγκαίνια του αγωγού Sila Sibiri, μέσω του οποίου θα προμηθεύεται η Κίνα ρωσικό φυσικό αέριο, να γίνουν στις 2 Δεκεμβρίου.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις