Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Ο Ερντογάν προσκυνά στη Μέκκα φορώντας λευκό χιτώνα

Ο Ερντογάν προσκυνά στη Μέκκα φορώντας λευκό χιτώνα

Στην Σαουδική Αραβία βρέθηκε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάνοντας μια εμφάνιση που δεν μας έχει συνηθίσει.

Κατά το σύντομο ταξίδι του στο Ριάντ ο Ερντογάν πήγε να προσκυνήσει στη Μέκκα με τα μέτρα ασφαλείας να είναι κάτι παραπάνω από δρακόντεια. Ο Τούρκος πρόεδρος φόρεσε μάλιστα και τον λευκό χιτώνα του προσκυνητή.

Ο Ερντογάν κατά την προσευχή του στη Μέκκα είχε στο πλευρό του κορυφαίους υπουργούς. Οι εικόνες από το προσκύνημα του Ταγίπ Ερντογάν δόθηκαν αμέσως μετά στη δημοσιότητα, καθώς πρόκειται για μία ιερή προσευχή, ιδιαίτερα για τον ισλαμικό κόσμο.

Ολα δείχνουν ότι οι σχέσεις Τουρκίας και Σαουδικής Αραβίας μπαίνουν σε νέα φάση μετά από αυτή την επίσκεψη και ύστερα από το ψυχρό κλίμα που υπήρχε εξαιτίας της δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι στην Κωνσταντινούπολη.

 

Ισως ο Ερντογάν και να προσδοκά σε μια βοήθεια μετά την δύσκολη κατάσταση που έχει περιέλθει η τουρκική οικονομία.

Να σημειωθεί ότι ο Ερντογάν και ο πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν συζήτησαν χθες Πέμπτη στη Τζέντα για «τα μέσα ανάπτυξης» των διμερών σχέσεων, μετέδωσε το σαουδαραβικό πρακτορείο ειδήσεων SPA.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις