Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Ο Ερντογάν τηλεφώνησε στον Μαδούρο για συγχαρητήρια!

Ο Ερντογάν τηλεφώνησε στον Μαδούρο για συγχαρητήρια!

Τα συγχαρητήριά του στον επανεκλεγέντα στην προεδρία της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο έδωσε, τηλεφωνικά, ο Ταγίπ Ερντογάν. Ο Τούρκος Πρόεδρος είναι ο δεύτερος που τον συγχαίρει, μετά τον Βλαντίμιρ Πούτιν.

Δείξε μου τους φίλους σου…   Μετά τον Ρώσο Πρόεδρο Πούτιν, πήρε σειρά ο Ερντογάν για να εκφράσει την ικανοποίησή του στον Μαδούρο για την επανεκλογή του στην προεδρία της Βενεζουέλας. Ο Τούρκος Πρόεδρος συνεχάρη σήμερα τον Βενεζουελάνο ομόλογό του, σε μία εκλογική διαδικασία που επέκρινε δριμύτατα η διεθνής κοινότητα.
Ο Μαδούρο επανεξελέγη την περασμένη Κυριακή με ποσοστό 68% των ψήφων, επικρατώντας άνετα των αντιπάλων του. Παρόλα αυτά η αποχή από τις κάλπες έφτασε στο 54%, ενώ η αντιπολίτευση αρνήθηκε να συμμετάσχει, καταγγέλλοντας “βία και νοθεία”.
Εκτός από τις ΗΠΑ, τον Καναδά και την Ευρωπαϊκή Ένωση, και περίπου 10 χώρες της Λατινικής Αμερικής δεν αναγνώρισαν το αποτέλεσμα.

Νίκη “φάρσα” του Μαδούρο

Αποδοκιμάζοντας το αποτέλεσμα, η Ουάσιγκτον, η Αργεντινή, η Βραζιλία, ο Καναδάς, η Κολομβία και το Μεξικό το χαρακτήρισαν “φάρσα”. Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα ανακάλεσαν, ήδη, από την Δευτέρα τους πρεσβευτές τους στο Καράκας. Αντιδρώντας άμεσα ο Μαδούρο διέταξε την απέλαση του Αμερικανού επιτετραμμένου στη Βενεζουέλα. Σε ό,τι αφορά το όραμά του για τον κόσμο, μίλησε γι’ αυτό από την Άγκυρα, έχοντας δίπλα του τον επίδοξο “σουλτάνο”, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις