Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Ο Ερντογάν το χαβά του! “Επίθεση στην οικονομία, είναι επίθεση στη σημαία”

Ο Ερντογάν το χαβά του! “Επίθεση στην οικονομία, είναι επίθεση στη σημαία”
Φωτογραφία Reuters

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν είναι διατεθειμένος να βάλει νερό στο κρασί του και να συμβιβαστεί με τον Ντόναλντ Τραμπ για να σώσει την τουρκική οικονομία. Σε κάθε ευκαιρία επιτίθεται στις ΗΠΑ, όπως έκανε και τη Δευτέρα (20.08.2018).

«Η επίθεση στην οικονομία δεν διαφέρει από επίθεση στη σημαία» είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε ομιλία του τη Δευτέρα και ενώ οι σχέσεις της Τουρκίας με τις ΗΠΑ πάνε από το κακό στο χειρότερο. Όχι μόνο γιατί η Άγκυρα αρνείται να αφήσει ελεύθερο τον Αμερικανό πάστορα Άντριου Μπράνσον αλλά και γιατί η Ουάσινγκτον τη “στραγγαλίζει” οικονομικά με νέες κυρώσεις.

Εκείνοι που πιστεύουν ότι θα αναγκάσουν την Τουρκία να τα παρατήσει μέσω των συναλλαγματικών ισοτιμιών, θα καταλάβουν σύντομα ότι κάνουν λάθος είπε ο Ερντογάν. Μια σαφής αναφορά στις ΗΠΑ και τον Τραμπ.

Κατά τον πρόεδρο της Τουρκίας, μια επίθεση στην οικονομία της, δεν διαφέρει σε τίποτα από μια επίθεση κατά της σημαίας, κατά της ίδιας της χώρας δηλαδή. Ο τουρκικός λαός, τόνισε ο Ερντογάν, είναι ικανός να ξεπεράσει τα εμπόδια που αντιμετωπίζει η χώρα του.

Με πληροφορίες από sputniknews.com

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις