Κόσμος

Ο Ερσίν Τατάρ ξανά για δύο κράτη στην Κύπρο – «Το κεφάλαιο της ομοσπονδίας έκλεισε οριστικά»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τη βούλησή του να μην μπει σε διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό στη βάση της ομοσπονδίας, που προωθεί ο ΟΗΕ, επανέλαβε ο Ερσίν Τατάρ. Ο ηγέτης του τουρκοκυπριακού ψευδοκράτους ξεκαθάρισε ότι «αυτό το κεφάλαιο έχει κλείσει οριστικά».

Τη στιγμή που ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, προχωρά τον σχεδιασμό για σύγκληση διευρυμένης συνάντησης για το Κυπριακό, ο Ερσίν Τατάρ, δεν φαίνεται διατεθειμένος να προχωρήσει σε σοβαρές συνομιλίες, λέγοντας πως δεν πρόκειται να συζητήσει την περίπτωση της ομοσπονδίας.

Ο  Αντόνιο Γκουτέρες, προχωρά τον σχεδιασμό για σύγκληση διευρυμένης συνάντησης για το Κυπριακό, με τις δύο πλευρές και τις εγγυήτριες δυνάμεις, υποστηρίζοντας ότι έχει λάβει τη σύμφωνη γνώμη όλων των μερών…

Σχολιάζοντας τη διευρυμένη συνάντηση, ο Ερσίν Τατάρ δήλωσε σε συνέντευξή του ότι «η διευρυμένη συνάντηση δεν πρόκειται να ασχοληθεί με την ομοσπονδία. Αυτό το κεφάλαιο έχει κλείσει οριστικά», διαμήνυσε.

«Χωρίς την αναγνώριση της κυριαρχικής ισότητας και του ίσου διεθνούς καθεστώτος των Τουρκοκυπρίων, δεν πρόκειται να ξεκινήσει καμία νέα και επίσημη διαπραγματευτική διαδικασία», τόνισε ο Tουρκοκύπριος ηγέτης. Αναφέρθηκε ταυτόχρονα στην απαίτηση της τουρκικής πλευράς για απευθείας επαφές, πτήσεις και εμπόριο και την προβολή των θέσεων αυτών σε επίπεδο ΟΗΕ.

«Μία δίκαιη και διαρκής λύση στην Κύπρο μπορεί να επιτευχθεί μόνο στη βάση της πραγματικότητας των δύο κρατών που ήδη υπάρχουν και του ίσου διεθνούς καθεστώτος και της κυρίαρχης ισότητας των δύο πλευρών», ισχυρίστηκε ο Ερσίν Τατάρ.

Η Κύπρος και η Ελλάδα προχωρούν σε αυτές τις συζητήσεις, μένοντας σταθερές στην θέση τους για μία διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία.

πηγή: OnAlert.gr

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πρόωρες εκλογές στη Βρετανία θα προκηρύξει αν γίνει πρωθυπουργός, ο επίδοξος ηγέτης των Εργατικών Άντι Μπέρναμ
Ο δήμαρχος θα πρέπει πάντως να κερδίσει τις τοπικές βουλευτικές εκλογές στην περιφέρεια του Μέικερσφιλντ, για να διεκδικήσει στη συνέχεια την ηγεσία του κόμματος
REUTERS
Καλλιτέχνες έριξαν «άκυρο» στον Τραμπ για τις επετειακές συναυλίες κι εκείνος αποφάσισε να εμφανιστεί... ο ίδιος - «Προσελκύω μεγαλύτερο κοινό από τον Έλβις»
Την Παρασκευή, ο Μπρετ Μάικλς, ο frontman του ροκ συγκροτήματος Poison, ήταν ο πέμπτος καλλιτέχνης που απέσυρε τη συμμετοχή του από τις συναυλίες «Freedom 250»
REUTERS