Κόσμος

Ο Ερυθρός Σταυρός καταδικάζει τις επιθέσεις κατά Ουκρανών αιχμαλώτων πολέμου

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ) δεν έχει λάβει ακόμη την άδεια να επισκεφθεί τον τόπο όπου την Παρασκευή σημειώθηκε επίθεση κατά την οποία σκοτώθηκαν δεκάδες Ουκρανοί αιχμάλωτοι πολέμου, όπως ανακοίνωσε σήμερα, καταδικάζοντας το περιστατικό στην φυλακή Ολενίβκα, στην περιφέρεια του Ντονέτσκ, στην ανατολική Ουκρανία.

“Οι οικογένειες πρέπει επειγόντως να ενημερωθούν και να λάβουν απαντήσεις για το τί συνέβη στα αγαπημένα τους πρόσωπα. Οι πλευρές πρέπει να κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους, συμπεριλαμβανομένων των αμερόληπτων ερευνών, για να βοηθήσουν να προσδιοριστούν τα γεγονότα πίσω από την επίθεση και να διευκρινιστεί αυτό το θέμα. Ωστόσο δεν είναι ο ρόλος ή η εντολή της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού να διενεργεί δημόσιες έρευνες για εικαζόμενα εγκλήματα πολέμου”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η Ρωσία κάλεσε σήμερα τα Ηνωμένα Έθνη και τον Ερυθρό Σταυρό να διενεργήσουν έρευνα για τους θανάτους δεκάδων αιχμαλώτων που κρατούνταν από τους υποστηριζόμενους από τη Μόσχα αυτονομιστές.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Politico: Ο Αμερικανός υπουργός ενέργειας υποβαθμίζει τον θανατηφόρο καύσωνα στην Ευρώπη – «Περισσότεροι πεθαίνουν τον χειμώνα»
Ο Κρις Ράιτ προχώρησε σε αυτές τις δηλώσεις, ενώ η ΕΕ προειδοποιεί τους πολίτες για επικίνδυνες θερμοκρασίες που έχουν φτάσει σε ιστορικά υψηλά επίπεδα
Ο υπουργός Ενέργειας των ΗΠΑ, Κρις Ράιτ
Νεκρό 6χρονο αγόρι σε λίμνη στη Γερμανία λόγω του ακραίου καύσωνα - Καταγραφή νέου ρεκόρ υψηλής θερμοκρασίας με 41,5 βαθμούς
Ιστορικό ρεκόρ σημειώθηκε και στην Αυστρία, όπου το θερμόμετρο έδειξε 38,7 βαθμούς Κελσίου στα σύνορα με την Σλοβακία, ενώ και η Ελβετία έκανε νέο ρεκόρ στους 39 βαθμούς στην Βασιλεία
Γερμανία