Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Ο Φελίπε «ξήλωσε» τον Χουάν Κάρλος! Τέλος το επίδομα, αποποιήθηκε την κληρονομιά

Ο Φελίπε «ξήλωσε» τον Χουάν Κάρλος! Τέλος το επίδομα, αποποιήθηκε την κληρονομιά

Δύσκολοι καιροί για (πρώην) βασιλιάδες. Όπως ο πρώην βασιλιάς της Ισπανίας Χουάν Κάρλος που είδε τον γιο του, και νυν μονάρχη, Φελίπε να του… κόβει την ετήσια επιχορήγηση.

Ο Βασιλιάς Φελίπε της Ισπανίας όχι μόνο έκοψε το ετήσιο επίδομα που έπαιρνε ο πατέρας του αλλά αποποιήθηκε και την κληρονομιά του πατέρα του. Το ανακοίνωσε το βράδυ της Κυριακής (15.03.2020) το παλάτι, ενώ στη Μαδρίτη υπάρχουν υποψίες για σκάνδαλο διαφθοράς.

Η ανακοίνωση έρχεται μετά τις πρόσφατες αποκαλύψεις του διεθνούς Τύπου. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Tribune de Geneve, ο Χουάν Κάρλος έλαβε, το 2008, 100 εκατομμύρια δολάρια εκ μέρους του βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας Αμπντάλα στον λογαριασμό παναμαϊκού ιδρύματος στην Ελβετία. Η Daily Telegraph έγραψε στη συνέχεια ότι ο βασιλιάς Φελίπε ήταν δικαιούχος σε αυτό το ίδρυμα.

Σε ανακοίνωση από το παλάτι, ο βασιλιάς της Ισπανίας δηλώνει ότι τον περασμένο Απρίλιο αποποιήθηκε με συμβολαιογραφική πράξη οποιοδήποτε όφελος ή συμμετοχή σε αυτήν την οντότητα.

Ο βασιλιάς Φελίπε δηλώνει επίσης ότι αγνοεί παντελώς μέχρι σήμερα ότι έχει ορισθεί δικαιούχος άλλου ιδρύματος, το οποίο, σύμφωνα με τον Τύπο χρηματοδοτούσε με εκατομμύρια ευρώ τις πτήσεις του Χουάν Κάρλος με ιδιωτικά τζετ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις