Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Ο γαμπρός του Ερντογάν έπαιξε… ξύλο με τον νέο διοικητή της κεντρικής Τράπεζας

γαμπρός του Ερντογάν Berat Albayrak

Οξύθυμος αποδεικνύεται ο Μπεράτ Αλμπαϊράκ, πρώην (πια) υπουργός Οικονομίας της Τουρκίας και γαμπρός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Τόσο οξύθυμος που έπαιξε ξύλο (!) με τον νέο διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Τουρκίας έξω από το προεδρικό παλάτι!

Όλα έγιναν στην έξοδο του προεδρικού μεγάρου στην Τουρκία, με τον Μπεράτ Αλμπαϊράκ να έρχεται τα χέρια με τον Νατσί Αγκμπάλ, τον νέο διοικητή της Τράπεζας της Τουρκίας. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει η (αντιπολιτευόμενη) εφημερίδα Τζουμχουριέτ και ένας βουλευτής του Καλού Κόμματος (της Μεράλ Ακσενέρ), μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΙ στην Τουρκία, Μανώλης Κωστίδης.

Click4more Δεκτή η παραίτηση του γαμπρού του Ερντογάν! Ποιος είναι ο νέος Υπουργός Οικονομικών

Κατά την Τζουμχουριέτ, το βράδυ του περασμένου Σαββάτου (07.11.2020) ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε στο προεδρικό μέγαρο τον νέο διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Τουρκίας. Όταν του ζήτησε ενημέρωση, ο Αγκμπάλ είπε στον Τούρκο πρόεδρο ότι δεν υπάρχουν συναλλαγματικά αποθέματα.

Ο Ερντογάν ζήτησε να πάει στο προεδρικό ο Μπεράτ Αλμπαϊράκ. Όπως κι έγινε. Ζήτησε από τον υπουργό Οικονομικών (και σύζυγο της κόρης του) εξηγήσεις.

Ο Μπεράτ Αλμπαϊράκ ήταν εξοργισμένος με την αποκάλυψη του Αγκμπάλ στον Ερντογάν για τα συναλλαγματικά αποθέματα. Και ήταν τόσος ο θυμός του που κατά την έξοδό τους από το προεδρικό Μέγαρο πιάστηκαν στα χέρια! Δεν ήθελαν και πολύ βέβαια, οι σχέσεις τους δεν ήταν καλές ποτέ.

Ο ΝΑτσί Αγκμπάλ διετέλεσε υπουργός Οικονομικών από το 2015 έως το 2018 και ο Αλμπαϊράκ είχε καρατομήσει όλους τους συνεργάτες του όταν τον διαδέχθηκε.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απέπεμψε τον τέως διοικητή της κεντρικής τράπεζας της χώρας Μουράτ Ουισάλ το Σάββατο, για να ακολουθήσει την αμέσως επόμενη ημέρα η ανακοίνωση της παραίτησης του υπουργού Οικονομικών Μπεράτ Αλμπαϊράκ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις