Κόσμος

Ο γιατρός του Μαϊκλ Τζάκσον θα δικαστεί σε εθνικό δίκτυο!

Παρουσία τηλεοπτικών συνεργείων θα ξεκινήσει στις 24 Μαρτίου η δίκη του γιατρού του Μάικλ Τζάκσον, Κόνραντ Μάρεϊ. Ο δικαστής άναψε το πράσινο φως στα κανάλια, υπό την προϋπόθεση πως δεν θα παρεμποδίσουν τη διαδικασία.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Κόνραντ Μάρεϊ αντιμετωπίζει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια και εάν καταδικαστεί κινδυνεύει με φυλάκιση τεσσάρων ετών.

Σύμφωνα με το BBC, η δίκη του, που αναμένεται να διαρκέσει έξι εβδομάδες, επρόκειτο αρχικά να ξεκινήσει στις 20 Μαρτίου, όμως ο δικαστής Μάικλ Πάστορ ανακοίνωσε ότι η έναρξή της θα καθυστερήσει τέσσερις ημέρες.

Ο Πάστορ ζήτησε από τα τηλεοπτικά κανάλια που θα καλύψουν το γεγονός να καταθέσουν τις προτάσεις τους, προκειμένου η παρουσία των συνεργείων να είναι όσο το δυνατόν περισσότερο διακριτική.

Κατά την ακροαματική διαδικασία, τον Ιανουάριο, ένας από τους μάρτυρες κατέθεσε ότι ο Κόνραντ Μάρεϊ επιχείρησε να κρύψει το γεγονός ότι χορήγησε στον Μάικλ Τζάκσον την ισχυρή ουσία propofol.

Παράλληλα, ο επιθεωρητής της Αστυνομίας Ορλάντο Μαρτίνεζ κατέθεσε ότι -με βάση τα λεγόμενα του Μάρεϊ- ο Τζάκσον ζητούσε επίμονα να του χορηγήσει το αναισθητικό propofol, απειλώντας να ακυρώσει τις εμφανίσεις του στο Λονδίνο. Ο Μάρεϊ παραδέχθηκε ότι αναγκάστηκε να του το χορηγήσει.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης του Μάρεϊ ισχυρίζονται από την πλευρά τους ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις που να στοιχειοθετούν τις κατηγορίες εις βάρος του πελάτη τους. Όπως υποστηρίζουν, ο θάνατος του Μάικλ Τζάκσον προήλθε από την κακή κατάσταση της υγείας του.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Ανοιχτά τα Στενά του Ορμούζ» επιμένει ο αμερικανικός στρατός – Συνεχίζεται το διπλωματικό «θρίλερ»
Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι «προπαρασκευαστικές» συνομιλίες μεταξύ διπλωματών στο Μπούργκενστοκ κοντά στην Λουκέρνη με στόχο την διατήρηση του διαλόγου επί την προκαταρκτικής συμφωνίας ανάμεσα στις ΗΠΑ και το Ιράν
Vessels in the Strait of Hormuz near the beach of Bandar Abbas, Iran, June 17, 2026. Amirhosein Khorgooi/ISNA/via WANA (West Asia News Agency)/Handout via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS PICTURE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. ISRAEL OUT. NO COMMERCIAL OR EDITORIAL SALES IN ISRAEL. NO ACCESS FOR ISRAELI MEDIA. NO USE BBC PERSIAN. NO USE VOA PERSIAN. NO USE MANOTO. NO USE IRAN INTERNATIONAL. NO USE RADIO FARDA. DIGITAL: NO USE BBC PERSIAN. NO USE VOA PERSIAN. NO USE MANOTO. NO USE IRAN INTERNATIONAL. NO USE RADIO FARDA.
«Κούβα όπως Βενεζουέλα»: Ο Ντόναλντ Τραμπ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο στρατιωτικής επέμβασης στο νησί
Ο Αμερικανός πρόεδρος δεν απέκλεισε ένα σενάριο επέμβασης στην Κούβα, συγκρίνοντας την κατάσταση με τη Βενεζουέλα και δηλώνοντας πως μια αντίστοιχη επιχείρηση είναι πιθανή
Κούβα
Συνεχίζονται οι συνομιλίες ανάμεσα σε Ιράν και ΗΠΑ στο Μπούργκενστοκ της Ελβετίας
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ελβετικού υπουργείου Εξωτερικών δεν θα αποκαλυφθούν περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με τους συμμετέχοντες και το περιεχόμενο των συνομιλιών για λόγους εμπιστευτικότητας
Οι σημαίες ΗΠΑ και Ιράν