Κόσμος

Ο Ίγκι Ποπ αφηγητής σε ντοκιμαντέρ για τον Τουταγχαμών

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τη φωνή του αποφάσισε να δανείσει ο γνωστός τραγουδιστής Ίγκι Ποπ σε ντοκιμαντέρ για την ανακάλυψη του τάφου του Αιγύπτιου Φαραώ Τουταγχαμών και την έκθεση που μετέφερε τους επισκέπτες της στην Αρχαία Αίγυπτο. 

Το ντοκιμαντέρ με τη φωνή του Ίγκι Ποπ για τον Τουταγχαμών, που έχει τίτλο «Tutankhamun: The Last Exhibition», είναι παραγωγής της Nexo Digital και της ιταλικής πολιτιστικής εταιρείας Laboratoriorosso.

Η ταινία καταγράφει την ανακάλυψη του τάφου το 1922 και την περιοδεύουσα έκθεση «King Tut: Treasures of the Golden Pharaoh», η οποία ξεκίνησε από το Λος Άντζελες το 2019.

Η ταινία αναμενόταν να κυκλοφορήσει πέρυσι, αλλά η πανδημία καθυστέρησε την κυκλοφορία της έως το 2022.

Σημειώνεται πως την έκθεση συνθέτουν περισσότερα από 150 αντικείμενα από τον τάφο του βασιλιά Τουταγχαμών και αναμενόταν να διαρκέσει μέχρι το 2023, αλλά τα σχέδια αναβλήθηκαν λόγω της πανδημίας.

Η αιγυπτιακή κυβέρνηση έκτοτε δήλωσε ότι τα αντικείμενα δεν θα παρουσιαστούν ξανά στο εξωτερικό.

Σε δηλώσεις της στο Variety, η Ροζέλα Τζοφρέ της Nexus Digital είπε ότι αναζητούσαν «κάποιον που θα μπορούσε να δώσει διαφορετική γοητεία στην αφήγηση της ταινίας». «Και σκεφτήκαμε τον Ποπ και δέχτηκε» συμπλήρωσε.

Μάλιστα, ο διευθύνων σύμβουλος της Laboratoriorosso και παραγωγός ντοκιμαντέρ, Σάντρο Βανίνι πρόσθεσε: «Όταν ακούσαμε τη φωνή του πρώτη φορά, είπαμε ότι αυτή είναι η φωνή».

«Αυτό χρειαζόμαστε για αυτήν την ταινία. Η φωνή του Ίγκι Ποπ είναι απλώς απίστευτη» είπε, ενώ τόνισε πως «όταν διάβασε την ιστορία και το τι θα αφηγηθεί, θέλησε αμέσως να συνεργαστεί μαζί μας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
NYT: Μέσα από deal πετρελαίου δισ. δολαρίων ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ρωσία «περνά» η ειρήνη στην Ουκρανία
Ο ρόλος των Κούσνερ και Γουίτκοφ - Η συμφωνία περιλαμβάνει περιουσιακά στοιχεία και πετρελαιοπηγεία στο Καμερούν, διυλιστήρια στην Ευρώπη και βενζινάδικα στο Νιου Τζέρσεϊ
NYT: Μέσα από deal πετρελαίου δισ. δολαρίων ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ρωσία «περνά» η ειρήνη στην Ουκρανία
Ανυποχώρητοι οι μαθητές στις κινητοποιήσεις για την παιδεία στη Γαλλία, ξανά στους δρόμους την Τρίτη - Περισσότερες από 1.700 συλλήψεις
Στη Λα Σιοτά «ένας εκπαιδευτικός περιλούστηκε με βενζίνη οικειοθελώς και στη συνέχεια δέχθηκε επίθεση από δύο άτομα», σύμφωνα με τις αρχές
γαλλία