Δευτέρα, 29 Απρ.
22oC Αθήνα

Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαιώνει ότι σκότωσε τρεις γιους του ηγέτη της Χαμάς στη Γάζα

Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαιώνει ότι σκότωσε τρεις γιους του ηγέτη της Χαμάς στη Γάζα
Reuters

Τρεις γιοι του Ισμαήλ Χανίγια του ηγέτη της Χαμάς έχασαν τη ζωή τους από ισραηλινό πλήγμα στον προσφυγικό καταυλισμό Αλ Σάτι στη Γάζα σήμερα Τετάρτη (10.4.24).

Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαιώνει ότι σκοτώθηκαν οι τρεις γιοι του Χανίγια, υποστηρίζοντας ότι ήταν τρομοκράτες της Χαμάς.

Σε κοινή ανακοίνωση που εκδόθηκε από τις ισραηλινές αμυντικές δυνάμεις (IDF) και την υπηρεσία ασφαλείας του Ισραήλ Σιν Μπετ, αναφέρεται πως ο Αμίρ Χανίγια ήταν υψηλόβαθμο στέλεχος του στρατιωτικού βραχίονα της Χαμάς ενώ τα αδέρφια του, ο Χάζεμ και ο Μοχάμαντ, ήταν επίσης μέλη της οργάνωσης.

Υπογραμμίζεται μάλιστα ότι τα τρία αδέλφια «βρίσκονταν καθ’ οδόν για κάποια τρομοκρατική ενέργεια στο κεντρικό τμήμα της Γάζας», όταν χτυπήθηκε το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν.

Σύμφωνα με τους Times of Israel που επικαλούνται στρατιωτικό αξιωματούχο, ο ισραηλινός στρατός δεν έχει επιβεβαιώσει μέχρι στιγμής τις πληροφορίες για παιδιά που σκοτώθηκαν κατά την επίθεση.

Νωρίτερα, ο ηγέτης της Χαμάς είχε δηλώσει στο Al Jazeera πως από το ισραηλινό πλήγμα στον καταυλισμό Αλ Σάτι σκοτώθηκαν επίσης εγγόνια του.

Παλαιστινιακά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι σκοτώθηκαν δύο εγγόνια του Χανίγια και ότι ένα τρίτο τραυματίστηκε.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις