Σάββατο, 18 Μαΐ
23oC Αθήνα

Ο Κάμερον έβγαλε τη βασίλισσα Ελισάβετ στη… σέντρα (VIDEO)

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ REUTERS
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ REUTERS

Αυτή κι αν ήταν γκάφα μεγατόνων. Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον αποκάλυψε πως αντέδρασε η βασίλισσα Ελισάβετ όταν της τηλεφώνησε για να την ανακοινώσει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στη Σκωτία.

Το θέμα βέβαια δεν είναι ότι ο Κάμερον μίλησε για τη συνομιλία του με τη βασίλισσα, αλλά ότι το έκανε δημόσια και χωρίς να καταλάβει (;) πως σε δημόσιο χώρο ενώ περπατούσε δίπλα δίπλα με τον πρώην δήμαρχο της Νέας Υόρκης, Μάικλ Μπλούμπεργκ, υπήρχαν κάμερες και μικρόφωνα ανοιχτά. Αυτό, είναι ο ορισμός της γκάφας…

Ο Ντέιβιντ Κάμερον, λοιπόν, «συνελήφθη» να περπατά με τον πρώην δήμαρχο της Νέας Υόρκης κατά τη διάρκεια της συνόδου για την κλιματική αλλαγή και να του αποκαλύπτει το τηλεφώνημα που έκανε στη βασίλισσα αμέσως μόλις έμαθε ότι η Σκωτία είχε ψηφίσει όχι στο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία.

Η βασίλισσα βρισκόταν στο παλάτι του Μπαλμόραλ στη Σκωτία.

Στο video του Sky News ο Κάμερον φαίνεται να λέει: «Είναι ο ορισμός της ανακούφισης, αν είσαι πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, να τηλεφωνείς στην Αυτού Μεγαλειότητα τη Βασίλισσα και να λες “Αυτού Μεγαλειότης, είναι όλα καλά. Αυτή είναι ανακούφιση. “Γουργούρισε” από χαρά (σ.σ. She purred down the line η ακριβής έκφρασή του)».

Επίσης, ακούγεται να προσθέτει απευθυνόμενος στην Μπλούμπεργκ: «Ποτέ, ποτέ δεν έχω ακούσει κάποιον να συγκινείται τόσο».

Φυσικά το video έχει προκαλέσει σάλο στη Βρετανία, με τον Κάμερον να κατηγορείται για πρωτοφανή παραβίαση του πρωτοκόλλου, αφού «πιάστηκε» να σχολιάζει δημόσια την ίδια τη βασίλισσα!

Σύμφωνα με πηγές, ο Βρετανός πρωθυπουργός να πρέπει να απολογηθεί στην Ελισάβετ. Η Ντάουνινγκ Στριτ αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο και χαρακτήρισε τη συζήτηση Κάμερον – Μπλούμπεργκ ιδιωτική.

Και το παλάτι αρνήθηκε οποιοδήποτε σχόλιο. «Δεν σχολιάζουμε ποτέ μια ιδιωτική συζήτηση ανάμεσα στην Αυτού Μεγαλειότητά της και τον πρωθυπουργό» είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του Μπάκιγχαμ.

Αντίθετα, ο πρώην πρωθυπουργός της Σκωτίας, Άλεξ Σάλμοντ που ηγήθηκε της καμπάνιας για το δημοψήφισμα, ήταν έξαλλος! Μιλώντας στο BBC της Σκωτίας, ο Σκώτος πολιτικός κάλεσε τον Κάμερον να… κρεμαστεί!

«Ο Ντέιβιντ Κάμερον είναι πρωθυπουργός εδώ και τέσσερα χρόνια και δεν έχει μάθει τα βασικά της ευγένειας, το να μην κουτσομπολεύει τι πιστεύει ή τι δεν πιστεύει η βασίλισσα στον Μάικλ Μπλούμπεργκ ή σε οποιονδήποτε άλλο. Είναι αξιολύπητο και πρέπει να κρεμαστεί από ντροπή!», τόνισε.

Πηγή: Daily Mail

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νταϊάνα: Οι πρώτες ώρες μετά τον θάνατό της – Πως αντέδρασε η βασιλική οικογένεια – Πίσω από τις κλειστές πόρτες

Πώς αντέδρασε η βασίλισσα Ελισάβετ στην δεύτερη εγκυμοσύνη της Kate Middleton;

“Ο Κάρολος και η Νταϊάνα μπορούσαν να αλληλοσκοτωθούν με ένα μόνο βλέμμα» – Ποιος είπε στη Λαίδη Ντι: Καλύτερο θα ήταν να μεθύσεις

55,3% όχι στην ανεξαρτησία της Σκωτίας – Κάμερον: Ακούσαμε, έρχονται περισσότερες εξουσίες

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε