Κόσμος

Ο Κέρι καθησύχασε τον Νετανιάχου για τη διάσκεψη του Παρισιού

Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι επεδίωξε να καθησυχάσει τον Μπενιαμίν Νετανιάχου για τη διεθνή διάσκεψη του Παρισιού που πραγματοποιείται για την ενίσχυση της καταρρέουσας ειρηνευτικής προσπάθειας στην ισραηλινο - παλαιστινιακή σύγκρουση.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του Νετανιάχου αναφέρεται ότι ο Κέρι τηλεφώνησε στον ισραηλινό πρωθυπουργό για να του πει για τα βήματα στα οποία θα προβούν οι ΗΠΑ στη διάσκεψη προκειμένου η διατύπωση της τελικής ανακοίνωσης του Παρισιού να μην είναι σκληρή.

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι ο ισραηλινός πρωθυπουργός απάντησε πως το “Ισραήλ έχει ήδη υποστεί ζημιά μετά την μη άσκηση βέτο από τις ΗΠΑ στην απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ” (τον περασμένο μήνα) και ότι αυτό δεν θα πρέπει να επιδεινωθεί περαιτέρω.

Σύμφωνα με το Ισραήλ, ο Κέρι δεσμεύτηκε στον Νετανιάχου πως δεν θα υπάρξουν συνέπειες από τη διάσκεψη, ούτε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, και ότι οι ΗΠΑ θα αντιταχθούν σε οποιαδήποτε πρόταση τυχόν υποβληθεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας. “Η διάσκεψη που διεξάγεται σήμερα στο Παρίσι είναι μια ανωφελή διάσκεψη.

Συντονίστηκε από τους Γάλλους και τους Παλαιστίνιους με στόχο την επιβολή στο Ισραήλ “όρων ασυμβίβαστων με τις εθνικές μας ανάγκες”, δήλωσε σήμερα ο Νετανιάχου κατά την έναρξη του εβδομαδιαίου υπουργικού συμβουλίου στην Ιερουσαλήμ.

Η κυβέρνηση Νετανιάχου αντιτίθεται έντονα στη διάσκεψη αυτή, τονίζοντας ότι μόνο οι απευθείας διαπραγματεύσεις με τους Παλαιστίνιους μπορεί να θέσουν τέλος στη σύγκρουση, που είναι μια από τις παλαιότερες στον κόσμο.

Από την πλευρά τους, οι Παλαιστίνιοι υποστηρίζουν την πρωτοβουλία της Γαλλίας, επισημαίνοντας ότι χρόνια διαπραγματεύσεων με το εβραϊκό κράτος δεν επέτρεψαν να τερματιστεί η κατοχή της Δυτικής Όχθης.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Ζαν-Μαρκ Ερό εγκαινίασε σήμερα τη διάσκεψη στο Παρίσι στην οποία μετέχουν 70 και πλέον κράτη, ανάμεσά τους μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες, αραβικά κράτη και τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, καθώς και διεθνείς οργανισμοί, χωρίς τη συμμετοχή όμως των Ισραηλινών και των Παλαιστινίων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Ουκρανία βομβαρδίζει ρωσικές στρατιωτικές υποδομές κοντά στην Κριμαία – Βίντεο με κεντρική σιδηροδρομική γέφυρα να φλέγεται
Οι γέφυρες που καταστράφηκαν χρησιμοποιούνταν από τις ρωσικές δυνάμεις για τη μεταφορά στρατιωτικού φορτίου και τη συντήρηση στρατευμάτων κατοχής στην Κριμαία
Ουκρανία
Σκληρή απάντηση Μελόνι στον Τραμπ: «Να θυμάσαι ότι ούτε εγώ ούτε η Ιταλία παρακαλάμε» – Ακύρωσε το ταξίδι του στις ΗΠΑ ο Ταγιάνι
Ο Τραμπ ισχυρίσθηκε ότι η Μελόνι τον «ικέτευσε» να βγάλει φωτογραφία μαζί του στο περιθώριο της συνόδου της G7 στη Γαλλία - «Έκπληκτη» δηλώνει η ιταλίδα πρωθυπουργός από τα σχόλιά του αμερικανού προέδρου
Τζόρτζια Μελόνι
33